Tulajdoni lap másolat díjmentes lekérése
2017. szeptember 04. 12:40

Tulajdoni lap másolat díjmentes lekérése

A természetes személyeknek évente két alkalommal lehetőségük van díjmentes elektronikus nem hiteles tulajdoni lap másolat lekérdezésére.

A TakarNet 24 program keretében 2008. évben kiépített online adatszolgáltatási rendszeren keresztül a hét minden napján, bármely időszakban lehetőség van az alábbi földhivatali szolgáltatások igénybevételére:

-       tulajdoni lap I. része (havonta 20 db ingatlanra díjmentesen lekérdezhető)

-       nem hiteles tulajdoni lap másolat lekérdezése (díja: 1.000 Ft)

-       e-hiteles tulajdoni lap másolat lekérdezése (díja 3.600 Ft)

-       nem hiteles térképmásolat (helyszínrajz) lekérdezése (díja: 2250 Ft)

A szolgáltatás igénybevételének technikai feltételei: ügyfélkapu regisztráció, elektronikus fizetésre alkalmas bankkártya, internetkapcsolattal rendelkező internetes böngészésre alkalmas eszköz (számítógép, okostelefon stb.). A szolgáltatás böngésző porgrammal (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer stb.) érhető el. A kezelőfelületek egyszerűek, átláthatóak.

A lekérdezést helyrajzi szám vagy pontos cím alapján teljesíti a program.

A szolgáltatás a Földhivatali Portálra (www.foldhivatal.hu) belépve automatikusan igénybe vehető a Földhivatal online menüpontban. További regisztrációra nincs szükség.

A 2017. március 16-án életbe lépett rendelkezések alapján az ügyfélkapu regisztrációval rendelkező természetes személyek évente két földrészlet elektronikus nem hiteles tulajdoni lapját (szemle vagy teljes másolat) díjmentesen tudják lekérdezni, a harmadik és minden további lekérdezés díjköteles. A tulajdoni lap lekérdezése másolatonként 1000 Ft igazgatási szolgáltatási díj ellenében történhet meg.
Ügyintézés