Tegyünk a parlagfű allergia ellen!
2018. június 14. 11:48

Tegyünk a parlagfű allergia ellen!

Segítsünk megkönnyíteni a pollenallergiások életét. Az allergia az emberi szervezet túlzott reakciója, valamely - egyébként veszélytelen - anyaggal szemben, amely által jelentősen romlik az allergiás beteg életminősége.

 

Az allergia több forrásból is kialakulhat. Gyakori az ételallergia, amely során az ételekben/italokban (például: tehéntej) található allergén anyagok okoznak kellemetlen tüneteket, illetve gyakori allergia típus a háziállatok szőre által kialakuló érzékenység is. Mintegy kétmillió ember pollenallergiás Magyarországon, ami az össznépesség viszonylatában hatalmas számot jelent.
Sajnos az allergia más fajtáival ellentétben, pollenallergia esetén nem lehet elkerülni az allergiás reakciót kiváltó anyaggal való találkozást, hiszen a szezon során a növényi pollen végig jelen van a levegőben.  A pollenallergia jelenlegi tudásunk szerint nem gyógyítható betegség, kezelésével csupán a tünetei enyhíthetőek. A tünetek kezelése az allergiások számára jelentős anyagi ráfordítást igényel, továbbá többlet terhet ró az egészségügyi ellátórendszerre.

Ezért különösen fontos az allergén növények terjedésének a megakadályozása, hiszen ezáltal csökkenthető a levegő allergén pollentartalma. Kiemelt figyelmet kell szentelni a legjelentősebb allergén növénynek, a parlagfűnek az irtására.
Ezért felhívjuk a földtulajdonosok, földhasználók figyelmét a parlagfű elleni védekezés fontosságára.

Segítsük az allergiások életét, tegyünk azért, hogy a levegő pollen koncentrációja alacsonyabb legyen, ezáltal enyhítve az allergiások tüneteit.
A Járási Hivatalok Földhivatali Osztályai július 1-től ellenőrzik a parlagfű elleni védekezés eredményességét.Ügyintézés