Sikeres állásbörze a Szeghalmi Járási Hivatalban
2019. október 11. 07:00

A „Foglalkoztatási paktum Békés megyében” elnevezésű munkaerőpiaci program keretében rendezett karriernapot a Szeghalmi Járási Hivatal.

A rendezvény fő célja volt, hogy a börze keretében minél több álláskereső találhasson munkát az elsődleges munkaerőpiacon. A résztvevőket Détárné Molnár Andrea hivatalvezető köszöntötte.
 
Az álláskeresők személyesen találkoztak a megjelent munkáltatókkal, így első kézből informálódhattak a betöltendő munkakörökkel kapcsolatos elvárásokról, lehetőségekről. A karriernapon résztvevő munkáltatók összesen 80 betöltetlen álláshelyre kerestek dolgozót, többek között betanított tekercselő, varró, hegesztő, raktáros, bolti eladó, termék összeszerelő, kőműves és traktoros munkakörökben.
 
Az állásajánlatokon kívül egyéb szolgáltatásokat is igénybe vehettek a megjelentek. A foglalkoztatási osztály munkatársai munkaerőpiaci információnyújtással, pálya- és álláskeresési tanácsadással segítettek az álláskeresőknek, de a GINOP és TOP projektek támogatási lehetőségeiről, lakhatási támogatás igénylési feltételeiről, valamint a vállalkozóvá válási támogatás igényléséről és a képzésekről is szó esett.
 
Az állásbörzén mintegy másfélszáz álláskereső jelent meg, közülük közel harmincan tudtak elhelyezkedni. Voltak olyan álláshelyek, amelyeket a TOP és GINOP munkaerőpiaci programoknak köszönhetően sikerült betölteni.

 
Ügyintézés