Megkezdődik a Szeghalmi Járási Hivatal energetikai felújítása
2016. szeptember 12. 09:22

Megkezdődik a Szeghalmi Járási Hivatal energetikai felújítása

A Békés Megyei Kormányhivatal a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 5.2.2 a középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései tárgyú pályázati konstrukció keretében Békés megyében 7 középület felújításával szándékozik növelni az energia megtakarítást, és csökkenteni az épületek energiafelhasználását.

A több hónapos előkészítő munka eredményeképpen elinduló beruházás részeként a Szeghalmi Járási Hivatal épületének energetikai korszerűsítése is megvalósul.

A fejlesztésnek köszönhetően az épület üzemeltetési költsége nagymértékben csökkenni fog, így pénzt tudunk megtakarítani a magyar állampolgárok adójából.

Szeghalmon a Nagy Miklós utca 4. szám alatti épület energetikai korszerűsítése bruttó 35,7 millió forintból fog megvalósulni.


Az épületen a zárófödém utólagos hőszigetelése történik meg, a korszerűtlen nyílászárókat kicserélik korszerű, hőszigetelt fa ablakokra és bejárati ajtókra. A radiátorokra felszerelendő beszabályozott termosztatikus szelepek a helyiségek állandó hőmérsékletéről gondoskodnak, így elkerülhető lesz a helyiségek alul- vagy túlfűtése. Az épület tetejére telepítendő napelemes rendszer üzemeltetése jelentős villamos energia megtakarítást eredményez majd a hivatal számára.A munkaterület a napokban került átadásra, s a kivitelezési munkálatok várhatóan november elejéig be is fejeződnek.

A projekt eredményeként összességében jobb energetikai hatékonysággal rendelkező épület áll majd a hivatalba betérő állampolgárok rendelkezésére. Az épület földgáz- és elektromos áram fogyasztása is várhatóan 30%-kal csökken majd a beruházás következtében.
                                                                         Détárné Molnár Andrea
                                                                                hivatalvezető
Ügyintézés