Környezetbarát szennyvízhálózat Bucsán
2016. november 30. 07:41

Környezetbarát szennyvízhálózat Bucsán

A Bucsa Község Szennyvízcsatornázása című KEHOP projekt ünnepélyes záró rendezvényére 2016. november 24-én 14.00 órától került sor.

Az ünnepségen részt vett és köszöntőt mondott Kláricz János, Bucsa község polgármestere, Petróczki Zoltán Gábor, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Dankó Béla országgyűlési képviselő és a kivitelező képviselője is.

A fejlesztés egyrészt Bucsa közműellátottságát hivatott javítani, másrészt a lakosság környezetvédelem iránti elkötelezettségét is tükrözi. A projekt során kiépült a szennyvízcsatorna hálózat. A szennyvízelvezető rendszeren összegyűjtött szennyvízet így korszerű technológiájú szennyvíztisztító telepen kezelik. A keletkező házi kommunális szennyvíz összegyűjtése tehát környezetbarát módon történik meg és így kerül a tisztítótelepen megtisztításra. A gravitációs szennyvízelvezető hálózatba 1037 ingatlan kerül bekötésre.
A beszédekben kihangsúlyozásra került, hogy beruházás legfőbb haszonélvezője a lakosság, hiszen ezáltal javulnak az életkörülmények, a vállalkozások alapításának és működésének feltételei, ami új munkahelyek teremtéséhez is hozzájárulhat.

 Ügyintézés