Jótékonysági futás Szeghalmon
2016. október 11. 11:05

Jótékonysági futás Szeghalmon

2016. szeptember 24-én harmadik alkalommal került megrendezésre a nagysikerű Pákász futam. A sportnap minden év szeptemberében jótékonysági, adománygyűjtési céllal kerül megrendezésre.

A III. PÁKÁSZ FUTAM keretein belül az idei esztendőben is jótékonysági céllal futhattak, kerékpározhattak, görkorcsolyázhattak és Nordic Walking-ozhattak a résztvevők. Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a nagysikerű Pákász futam Papné Somogyi Zsuzsanna, a szeghalmi futónagykövet szervezésében. A sportnap minden év szeptemberében jótékonysági, adománygyűjtési céllal kerül megrendezésre. Nem volt ez másként idén sem, hiszen a résztvevők egy koraszülött gyermekek ellátását szolgáló mentőautó költségeibe, továbbá a szeghalmi fekvő- és járóbeteg ellátó egység megsegítésébe szálltak be a részvételi díjjakkal.

Minden résztvevő kiválaszthatta a képességeinek megfelelő távot, hiszen lehetőség volt mini, negyed és félmaraton futásra, illetve húsz és negyven kilométeres kerékpáros teljesítménytúrára is. A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy idén is több száz futó, kerékpáros és gyalogos teljesítette a különböző távú futamokat támogatva ezzel a jó ügyet. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősek mind-mind képviselték magukat, teljesítve a hosszabb-rövidebb távokat. A rendezvényen a Szeghalmi Járási Hivatal is képviselte magát Lovas-Tóth Anita és Budai József személyében az öt kilométeres távot, Tóth Gabriella pedig a 20 kilométeres kerékpáros távot teljesítve.A rendezvény napos időben, családias hangulatban telt, mindenkinek jól esett a mozgás. Szeghalom lakói büszkék lehetnek rá, hogy ilyen rendezvénynek adhatnak otthont, és reméljük jövőre még többeket fog vonzani a jótékonyság és a mozgás.Ügyintézés