Előadás az igényelhető ellátásokról
2017. március 02. 11:02

Előadás az igényelhető ellátásokról

A Kormányablakban igényelhető ellátásokról tartottak előadást a Szeghalmi Művelődési Központban a Szeghalmi Mozgáskorlátozottak Egyesületének kezdeményezésére 2017. február 14-én a Szeghalmi Járási Hivatal Kormányablak Osztályának ügyintézői.

Szabó Györgyné az Egyesület vezetője köszöntőjében elmondta, fontosnak tartja, hogy az érdeklődők megismerjék milyen ellátási formákat igényelhetnek a Kormányablakban fogyatékosságuk, betegségük kapcsán.
Tóth Gabriella és Végh Dóra szakügyintézők a résztvevőknek tájékoztatást adtak a parkolási igazolvány igényléséről, szociális ellátásokról (közgyógyellátás, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatások), méltányosságból adható egyszeri segélyről, nyugdíjasok részére folyósítható egyszeri segélyről és méltányossági alapon történő nyugdíjemelésről, fogyatékossági támogatásról, megváltozott munkaképességűek ellátásairól, valamint a személygépkocsi szerzési támogatásról.
Emellett felhívták a figyelmet az ügyintézés során előforduló hiányosságokra. Gyakorlati tapasztalatok alapján sokszor az ügyintézéskor derül ki, hogy az ügyfelek nem hoznak magukkal személyazonosításra alkalmas okmányt, illetve meghatalmazást.
Az egyesület vezetője a lakásátalakítási támogatásról beszélt a résztvevőknek.

Az előadás végén az előadók válaszoltak a felmerülő kérdésekre, valamint az érdeklődők számára formanyomtatványokat is biztosítottak.
Ügyintézés