10 000. ügyfél a vésztői Kormányablakban
2017. augusztus 31. 15:24

10 000. ügyfél a vésztői Kormányablakban
A Szeghalmi Járási Hivatal Vésztői Kormányablakában Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, Dr. Krizsán Anett a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója valamint Détárné Molnár Andrea a Szeghalmi Járási Hivatal vezetője köszöntötte a 10 000. ügyfelet 2017. augusztus 31-én.
Dr. Kovács József köszöntőjében kiemelte, hogy a közigazgatás átszervezése révén a szolgáltatást közelebb vitték az ügyfelekhez. A vésztői Kormányablak kapcsán továbbá elmondta, részt vett az átadó ünnepségen is 2016. október 21-én, amikor az első ügyfelet köszönthette.

Nagyné Sánta Ildikó vésztői lakos személyazonosító igazolvány igényléssel kapcsolatban kereste fel a Vésztői Kormányablakot. Az új típusú állandó személyazonosító igazolvány 2016. január 1-jétől elektronikus adathordozó egységet, tároló elemet (chip) tartalmaz.

A Vésztői Kormányablak ügyintézői 4 munkaállomással az okmányirodai ügyeken túl kiemelt integrált ügyfélszolgálati ügyekben várják az ügyfeleket. Hetente 200-300 ügyfél fordul meg az ügyfélszolgálaton. Az ügyfelek kb. 70%-a a klasszikus okmányirodai ügyek (személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, vezetői engedély, gépjármű ügyintézés) intézése céljából keresi fel a Kormányablakot, míg 30%-a a KIÜSZI munkaállomáson kér tájékoztatást, vagy nyújt be  továbbítás céljából kérelmet (családtámogatási ellátások, gyermekgondozási díj iránti kérelem, Társadalombiztosítási Azonosító Jelet igazoló hatósági igazolvány iránti kérelem, egyes nyugdíjellátások iránti kérelem, a szociális ellátások igényléséhez kapcsolódó kérelmek) vagy igényel hiteles tulajdoni lapot, térképmásolatot.Ügyintézés