„Jövőre veletek ugyanitt!”
2016. december 06. 09:09

„Jövőre veletek ugyanitt!”

2016. november 19-én XVII. alkalommal került megrendezésre a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum vésztői részlegének szervezésében a Nefelejcs Kulturális Est, melynek a Vésztői Sinka István Művelődési Központ biztosította a helyszínt.

A rendezvényt Szerencsi Károly, az intézmény igazgatóhelyettese nyitotta meg. Szerencsi Károly elmondta, hogy ez a rendezvény lassan nagykorú lesz, és ennek szimbolizálására az intézmény vezetői egy futórózsát ajándékoztak a vésztői telephely dolgozóinak.


A rózsatövet a Nefelejcs Otthon bejárati kapujához ültetik, hogy az oda érkezőket és a távozókat is köszöntse. A tizenhét évvel ezelőtti kezdeményezés azért született meg, hogy a fogyatékkal élő emberekkel szemben támasztott előítéleteket félretéve közelebb hozza egymáshoz az „ép” és fogyatékos embereket. Ezen a rendezvényen az intézmény lakói, Vésztő város amatőr művészei és művészcsoportjai együtt mutathatták be produkcióikat és szórakoztatták a közönséget. Az Est fellépői között voltak, a Kis Bálint Református Iskola citera- és furulyazenekara, a Szépkorúak és az Őszidő Nyugdíjas Egyesület, a Belencéres Néptáncegyüttes, a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület, a tiszaugi „Szőke Tisza” Otthon, a szervező intézmény okányi, dévaványai és vésztői telephelyeinek kulturális csoportjai, előadói, a Nefelejcs Zenekar és még számos egyéni és csoportos előadó. A rendezvény szervezői az évek óta használt mondattal búcsúztak: „Jövőre veletek ugyanitt!”


Ügyintézés