Gyermekvédelmi tanácskozást tartottak a Sarkadi járásban
2019. szeptember 04. 15:00

A Sarkadi Járási Hivatal a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak részvételével szakmai tanácskozást szervezett a járáshoz tartozó valamennyi településen.

A Békés Megyei Kormányhivatal kiemelt figyelmet fordít a gyermekvédelmi jelzőrendszer működésére, működtetésére, ezért jött létre a Békés Megyei Gyermekvédelmi Partnerségi Protokoll, amelyek célja a tagok feladatának, szerepének pontos leírása és a jogszabályi környezet rendszerszintű áttekintése.
A szakemberek a partnerségi protokollban résztvevők folyamatos együttműködésének fontosságára hívták fel a figyelmet.

A tanácskozáson elhangzott: fontos, hogy a jelzőrendszer tagjai a probléma észlelésekor azonnal tájékoztassanak, ugyanis a rendszer működése miatt nem kerülhet veszélybe gyermek. Az időben jelzett probléma a prevenciót szolgálja, és lehetőséget teremt arra, hogy a veszélyeztetett gyermekek – megfelelő szakmai segítségnyújtást követően – továbbra is családban nevelkedhessenek.

A tanácskozásokon a nevelési-oktatási intézmények vezetői, az egészségügyi szolgáltató rendszer tagjai, illetve a gyámügyi, gyermekjóléti és családsegítő szakterületen tevékenykedő munkatársak vettek részt.Ügyintézés