Elindult a közfoglalkoztatás a Sarkadi járásban
2022. március 22. 07:00

A Sarkadi járásban idén több mint 570 személy jut munkához a települési önkormányzatok Startmunka mintaprogramjai keretében. A program megvalósításához a Belügyminisztérium mintegy 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az önkormányzatoknak.

A legtöbben a települési önkormányzatok Startmunka mintaprogramjai keretében jutnak munkához, de az országos közfoglalkoztatók (vízügyi igazgatóság, közútkezelő, rendőr-főkapitányság, erdészet, református szeretetszolgálat), valamint más szervezetek is részt vesznek a programban. Így összesen a járásban több mint 1000 álláskereső jut munkalehetőséghez a közfoglalkoztatás keretében.

A Startmunka mintaprogramban – egy kivételével – a járás valamennyi települése részt vesz. Az önkormányzatok alapvetően mezőgazdasági programok, helyi sajátosságokra épülő értékteremtő tevékenységek megvalósítására pályáztak, de szerepel a belvízelvezető árkok karbantartása, közterek felújítása és a mezőgazdasági földutak karbantartása is a települési programokban.Ügyintézés