Elindult a közfoglalkoztatás a Sarkadi járásban
2021. március 08. 14:04

A Sarkadi járás településein idén több mint 650 személy jut munkához a Startmunka mintaprogram keretében. A program megvalósításához a Belügyminisztérium 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az önkormányzatoknak. A járásban idén mintegy 1150 álláskereső jut munkalehetőséghez a közfoglalkoztatás keretében.
Március elejétől – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is megkezdődtek a különböző közfoglalkoztatási programok a Sarkadi járás mind a 11 településén.
A legtöbben a települési önkormányzatok Startmunka mintaprogramjai keretében jutnak munkához, de az országos közfoglalkoztatók (vízügyi igazgatóság, víztársulat, közútkezelő, MÁV, nemzeti park), valamin az egyéb szervezetek is bekapcsolódnak a közfoglalkoztatásba.  

A Startmunka mintaprogramban a járás valamennyi települése részt vesz. A résztvevő önkormányzatok alapvetően mezőgazdasági programok, helyi sajátosságokra épülő értékteremtő tevékenységek megvalósítására pályáztak, de szerepel a belvízelvezető árkok karbantartása, az illegális hulladéklerakó helyek felszámolása és a mezőgazdasági földutak karbantartása is a települési programokban.Ügyintézés