Közlekedési oktatás-közúti biztonság és Biztonság oktatás és tanulás

A mindennapi életben a diákok gyalogosként, kerékpárosként, tömegközlekedési vagy személyszállítási vendégek stb. Amellett, hogy a pozitív oldala, a közlekedés és az autóipar is van egy csomó negatív oldala. Aránytalan a különböző közúti balesetek járó gyerekek több fiatalos, valamint az idősebb iskolás korú. Az alapvető ismereteket, készségeket, valamint a kockázatmentes cselekvésekre irányuló szokásokat számos közlekedési körülmények között a gyermekek általában az iskolán keresztül kapják meg. A közlekedési oktatás és a tanulás kötelező része a főiskolások képzésének és oktatásának. A közlekedési oktatás és az intézményekben való tanulás feladata, hogy lassan felkészítse a gyerekeket az önálló mozgásra az úttesten-gyalogosként vagy kerékpárosként -, miközben figyelembe veszi a jövő autósainak oktatásának elemét is. A felfedező tevékenységek alkalmazása a főiskolai struktúrában, a fiatalok közlekedési játszóterein (a továbbiakban: DDI) vagy a főiskola körüli biztonságos helyeken történik.Közlekedési oktatás-közúti biztonság és Biztonság oktatás és tanulás

A közlekedési oktatás és tanulás célkitűzései

A közlekedési oktatás céljai a kulcsfontosságú iskolákban a hallgató egyéniségének mindhárom helyére, a kognitív, affektív és pszichomotoros területekre összpontosítanak, amelyeket arányosan kell megállapítani. A célokat a szabványoknak megfelelően állítják össze:

 • Ismerje meg a közlekedés mint irányított rendszer funkcióit, amelyeket általában kötelező érvényű törvényi előírások határoznak meg,
 • formálni etikai tudatosság, valamint szokások szempontjából etikai és törvényes kötelessége, ha séta, valamint a vezetés a közúti internetes forgalom,
 • a közúti internetes forgalom biztonságos viselkedésének fogalmainak átfogása az általánosan kötelező érvényű jogszabályok szerint, mint gyalogos, kerékpáros, vendég (utas),.
 • utasítsa a fiatalokat, hogy figyeljék meg környezetüket, értékelje a körülményt a biztonság szempontjából, valamint használja a biztonságos cselekedetek szokásait az úttest webhelyforgalmában az ésszerű életben,.
 • mester a stratégia a gyaloglás, valamint a kerékpározás,.
 • mester a szokásos taktikai elemek a gyaloglás, valamint a vezetés a forgalom,.
 • elismerik annak fontosságát, hogy a technológiai állapot, valamint karbantartása járművek biztonságos vezetés az úton, valamint szinte mester a szokásos feladatok kerékpár karbantartás,.
 • legyen tisztában a műszaki szállítási feltételek jelentőségével, valamint a közúti biztonságot befolyásoló eszközökkel.
 • Az átfogó témákat speciális képzéseken hajtják végre a tanév alatt vagy végén.

Őrület vezetés közben: 5 tipp a biztonságos vezetéshez

Nyilvánvaló, hogy minden alkalommal, amikor egy autó volánja mögött ül, a vezetés biztonságára kell összpontosítania. Manapság azonban sokkal könnyebb mellékvágányra jutni-akár elektronikával, akár sietős életmóddal. A biztonságos vezetéshez nagyon fontos, hogy ismerjünk néhány alapvető irányelvet és alapelvet, és hogy ezeket a kormány mögött használhassuk. Melyek a fogalmak? Ez elég a sofőrök a kgfb manapság, vagy van szükség, hogy úgy gondolja, a különböző egyéb extra biztosítási fedezetek?

Védekező vezetési gyakorlatok

A támadó járművezető nem csak a sebességkorlátozás megszegését teszi lehetővé. Szándékosan fokozhatja a többi úthasználó helyzetét, problémákat kezdeményezhet, tiszteletlen mozdulatokat vagy kifejezéseket használhat, vagy türelmetlenségből villog. Az ilyen viselkedés nemcsak nagyon kellemetlen, hanem veszélyes is. Lehetetlen megváltoztatni minden sofőr cselekedeteit, de ha megakadályozza az ellenséges vezetést, akkor sokkal jobb környezetben lesz, hogy vigyázzon más személyek jogsértő vezetésére. Tudta, hogy Szlovákiában is vannak defenzív vezetési programok? Céltudatosan felkészítik az embereket arra, hogy pontosan hogyan kerüljék el a válsághelyzeteket, valamint hogyan ne okozzanak webhelyforgalmi baleseteket. Azonban, bármilyen program átadása nélkül is ragaszkodhat a védő vezetés fogalmához:

 • hagyjon sok területet közted és az autó előtt.;.
 • lassú forgalomban, ne engedje meg az irritációt, valamint késleltesse a nyugalmat;.
 • ne sértse meg a sebességszabályokat csak azért, mert a sofőr szándékosan nem hagy hatótávolságot maga mögött.

Legyen óvatos a kimerültség a kormány mögött

Lehet, hogy úgy gondolja, hogy az aktív webhelyforgalom időszakos álmossága nem aggodalomra ad okot, azonban fordítva igaz. Egyszerűen egy kis fáradtság elegendő a baleset kockázatának növeléséhez. Még egy meglehetősen sík autópályán is, a pihenő sofőr végül elhagyja az utat. Az álmos sofőr hosszú távú reakcióidejét gyakran hasonlítják egy részeg autóséhoz. Nagy sebességgel, csak 1 vagy 2 másodperc figyelmetlenség balesethez vezethet. A válasz egyszerű: aludj sokkal jobban. Győződjön meg róla, hogy nyolc órát pihen, nem csak a hosszú repülés előtti éjszaka, de rutinszerűen. Ha azonban előfordul, hogy a microsleep dominál, és az Ön vagy egy másik teherautó károsodása is bekövetkezik, a PZP a károk kompenzálására szolgál. Ez a PZP, amelyet egy további autó hibájából okozott károkra szánnak. Tekintettel arra, hogy biztosítási fedezetről van szó, egyesek azt gondolhatják, hogy a biztosító társaság az online PZP-nek köszönhetően minden bizonnyal túlfizet az egyéni autójuk károsodásáért. Erre való a balesetbiztosítás.Legyen óvatos a kimerültség a kormány mögött

Lassú vezetés rossz éghajlaton

Ha ködben, heves esőzésekben, elektromos viharokban vagy jeges utakon vezet, legyen rendkívül figyelmes. Ha szükséges, haladjon lassabban, mint a sebességkorlátozás, és vigyázzon kanyarodáskor és kanyarodáskor. Ha arra használják, hogy gyakran üsd ki a sebességet, egész kedvezőtlen természetes körülmények között, biztosan nem tartózkodnak ez. A negatív időjárás, Egy semleges valóban gyorsan jön, hogy az oka a baleset – is ebben a helyzetben, sürgősségi biztosítási fedezet, valamint a kgfb felfedezni azok alkalmazását.

A gumiabroncs nyomásának ellenőrzése vezetés előtt

Az autó karbantartása nem csak eszköz a jármű élettartamának meghosszabbítására, hanem fontos biztonsági kérdés is. A közúti balesetek forrásainak legelső folyói, amelyeket a karbantartás elhanyagolása vált ki, magukban foglalják a helytelen gumiabroncs-stresszt. A drága vagy alacsony stressz befolyásolhatja a teljesítményt, és hibát is okozhat. Tehát, a gyakori utazások, ne hanyagolja el, hogy vizsgálja meg a stressz-legalább egyszer minden egy, két hét. Ha nincs hozzáférése a ház levegőellátásához, nézze meg a legközelebbi benzinkutat.

Adja meg a javasolt távolságot

Mint járművezető, rengeteg időre van szüksége a fékezéshez, ha az autó hirtelen átalakul vagy kilép. Az ideális távolság közelítése vezetés közben nehéz lehet, ezért a legtöbb szakértő tanácsot ad a 3 másodperces politikára. A három másodperces iránymutatás egyértelmű. Keresse álló dolgokat szélén az úttest. Amikor az autók és a teherautó elhalad előtted, kezdje el számolni a másodperceket. Legalább három másodpercbe kell telnie, amíg az autója ugyanazokkal a dolgokkal megy. A gyakorlással fokozatosan felhalmozódik egy impulzus, és ez a távolság az előtted lévő autótól minden bizonnyal teljesen automatikusan megfigyelhető.Adja meg a javasolt távolságot

A teherautó biztosítási fedezetének fajtái

Milyen típusú biztosítást igényel, és melyik önkéntes? Röviden bemutatjuk az autó biztosítási típusait. Kötelező szerződéses biztosítás. Törvényes biztosítási kötvényt kell biztosítani minden autó számára egy kijelölt beiratkozási számmal, azaz egy állami rendszámmal. Ilyenek például a személygépkocsik, kerékpárok, triciklik, négykerekűek és utánfutók. A jogszabályok kötelező szerződéses felelősségbiztosítást írnak elő a lakóingatlan károsodására és egy további úthasználó egészségére vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy amikor a hibája a biztosított alkalomra kerül, akkor nem költi el a zsebéből a kárt, hanem a biztosítási szolgáltató megtéríti az Ön számára az MTPL alapján. Nálunk megtudhatja a a biztosítási fedezet összege nem kötelező érvényű alapon az év futásteljesítmény-információinak megadásával, az autó beiratkozási számának megadásával vagy az autóinformációk manuális megadásával, vagy kiegészítő biztosítás és hasonlók kombinációjával. Természetesen a számított magasság alapján lehetséges a PZP biztosítási kötvény online biztosítása. Ez egy olyan megoldás, amely gyors, egyszerű, megbízható, rugalmas és könnyen elérhető huszonnégy órát egy nap, valamint a hét minden napján. Ezenkívül sokkal vonzóbb árcsökkentésekhez kapcsolódik, amelyek például a futásteljesítménytől függenek. Lehetőség van extra biztosítási fedezet felvételére az állatokkal való baleset esetén, a segítségnyújtási megoldások garantálása érdekében, poggyász vagy autós balesete a kötelező szerződéses biztosítási fedezethez. Kedvencem az üveg. Ennek köszönhetően biztosan nem törik meg egy tükrözött kavics, amely minden bizonnyal károsítja az autók és teherautók szélvédőjét, hátsó vagy oldalsó üvegét, mivel a kár jelentős részét a biztosító megtéríti. Tíz százalékos biztosítási levonással zárja be.

Szólj hozzá!