Új helyre költözött a Falugazdász Iroda
2015. június 18. 07:59

Új helyre költözött a Falugazdász Iroda
2015. június 12-én a mezőgazdasági és közigazgatási szakemberek a falugazdász iroda megnyitója és a földművelők emlékművénél történő megemlékezés mellett megtekinthették a Kitörési pont a háztáji gazdaságok irányába projekt eredményeit, illetve részt vehettek az Orosfarm Zrt. határszemléjén.
Ünnepélyes keretek között átadták a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak az új irodákat, amely az Orosháza, Könd utca 33. szám I. emeletén, a Könd és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében, a Könd utcai ABC-vel szemben található.,

Térképen való megjelenítéshez kattintson az ikonra


A megnyitón Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ alelnöke, dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei elnöke, Zalai Mihály, a Megyei Közgyűlés elnöke, Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdaságért felelős országos alelnöke, valamint Dávid Zoltán polgármester is beszédet mondott.


 
A falugazdász hálózatnak 1994-től megkezdett működése óta Orosházán több ügyintézési helye is volt. A Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjának, Gajda Róbert Úrnak a döntése alapján – a járás mezőgazdasággal foglalkozó szakemberei, gazdái kényelmes, ügyfélbarát ügyintézésének biztosítása érdekében - került a magyar állam tulajdonában, a kormányhivatal vagyonkezelésében lévő ingatlan a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara használatába, ahol jelenleg 6 falugazdász szakember látja el a hálózat szakmai feladatait.

A megnyitót követően az ünnepség a tavaly átadásra került földművelők emlékművénél folytatódott. Ünnepi köszöntőt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke mondott.

A Békés Megyei Kormányhivatal képviseletében Lustyikné dr. Papp Anikó járási hivatalvezető, Dr. Sóváry Tibor főosztályvezető és Szemenyei Gyöngyi virággal tisztelgett a földművelők emlékművénél.