Magyarország elfogadja a költségvetési tervet, pénzt kell megtakarítania

Magyarország elfogadja a költségvetési tervet, pénzt kell megtakarítaniaA magyar parlament elfogadta a 2013. évi állami költségvetésről szóló törvényt, amely szerint a hiány nem éri el a bruttó hazai termék (GDP) 3% – át. A GDP 3% – A alatti költségvetési hiány csak az Európai Unió egyik szabálya, és a magyar kormány is ezzel a normával próbálja elkerülni azt a forgatókönyvet, hogy egy rendkívüli hiány miatt európai pénzektől esne el. Budapest kedden azt is közölte, hogy 2013 első negyedévében minden bizonnyal visszatér a külföldi kötvénypiacokra.

Magyarország Közép-Európa egyik legeladósodottabb nemzete, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az EU támogatásáról szóló egyezségei egy évnyi szakaszos megbeszélés után valóban összeomlottak. A külföldi piacokon elért nemzet utoljára 2011-ben maradt. Az IMF-fel folytatott tárgyalásokért felelős Varga Mihály azonban kedden kijelentette, hogy egyes finanszírozók segítőkészebbek voltak, miután az állami tulajdonú Export-Import pénzintézet nemrégiben dollárban denominált kötvényeket adott el. Korábban vonakodtak Magyarországnak adni, mivel a nemzetnek nincs pénzügyi támogatása az IMF-től.

Magyarország villamosenergia-rendszerét biztosan nem napenergiával fogják táplálni, a kormány áthelyezése sokkolta a szervezetet

A Magyar fotovoltaikus szektor Szövetsége szerint a szövetségi kormány döntése, hogy felfüggeszti a jövő napelemrendszereinek hálózati összeköttetését, a piac, a polgárok és a nemzet érdekei elleni fellépés. Az it-vel kapcsolatos jelentések web telex.hu. a hatalom visszavonása. Gulyás Gergely, a magyar szövetségi kormány vezetője csütörtökön azt mondta a szövetségi kormánynak, hogy az ország villamos energiahálózata határozatlan ideig nem jut hozzá a tervezett, de még engedély nélküli fotovoltaikus panelek által termelt villamos energiához. Gulyás szerint a forrásokat zöld energiára kellene fordítani, de eddig a kereslet meghaladja a villamosenergia-rendszer képességét a fotovoltaikus panelek által termelt villamos energia mennyiségének kezelésére. Azt javasolja, hogy a jövőben minden bizonnyal meg kell változtatni a problémára vonatkozó szabályokat.

A kormány áthelyezése sokk volt

Napelem teljesítmény felfüggesztésre kerül azok számára, akik szeretnék telepíteni környezetbarát energia szerkentyű, valamint a napelemek. Azok, akik saját házukba telepítik őket, kihasználhatják a benne létrehozott energiát, és ehhez nem lesz szükség a Szolgáltató jóváhagyására. A Magyar fotovoltaikus piaci szervezet szerint a szövetségi kormány lépése „sokk” volt számára. Gulyás nyilatkozata tagadja a kormány azon kezdeményezéseit, amelyek a naprendszerek elterjedését szorgalmazzák. A szövetségi kormány inkább a nemzet növekedésével szemben cselekszik, és nem járul hozzá Magyarország jelentős villamosenergia-importjának csökkentéséhez.A kormány áthelyezése sokk volt

Magyarország vitatható törvényt fogadott el az állampolgárok nyilvántartásba vételéről

A magyar parlament hétfőn jóváhagyta az ország választási rendszerének vitatott módosítását, amely a szavazás előtti kötelező állampolgári regisztrációt tartalmazza. A 386 tagú Orbán-kormány 231 igen szavazattal, 62 nem ellenében és 2 tartózkodás mellett döntött. A korábbi államfő, Gyurcsány Ferenc vezette ellenzéki autonóm Unió támogatói a magyar államfő rezidenciáján kívül tiltakoztak, követelve, hogy az Alkotmánybíróság vizsgálja meg a jogszabályt. A vadonatúj politika filmkritikusai attól tartanak, hogy ezek a forgalom hirtelen csökkenéséhez vezethetnek, amelyet Orbán Szakszervezete kihasználhat a következő parlamenti választásokon. Az elfogadott lépések szabályozzák az állampolgári nyilvántartásba vételi eljárást, amelyet az új magyar alkotmány is előirányoz. A Magyarország területén élő állampolgárok a politikai választás előtt legalább 15 nappal regisztrálhatnak egy közjegyzőnél, személyesen vagy online. A külhoni magyarok minden bizonnyal igénybe vehetik a szokásos postai küldeményeket is. A magánlehetőségeknek minden bizonnyal legalább 500 aláírást kell összegyűjteniük a költségek nevében, míg a kereskedelmi rádiók és a tv-állomások tiltják a pártképek sugárzását. Továbbra is használhatják a közmédiát, a sajtót, az internetet plakátokkal, valamint prospektusokkal együtt. Az 50 napos projekt során a közmédia felvételeinek programja minden bizonnyal ingyenes lesz, valamint minden résztvevő esemény vagy szervezet minden bizonnyal 10 órás dedikált területtel rendelkezik.

Lánc a parlament körül

A választási törvény több ezer kihívója emberi láncot alakított ki a parlament körül múlt hétfőn, a tiltakozást Gyurcsány balközép koalíciója is szervezte. Az ellenállás azt állítja, hogy a vadonatúj politikák korlátozzák a politikai rugalmasságot, és világszerte tiltakozni szándékoznak ellenük. A Demokratikus Unió felkéri az Európai Bizottságot és az Európa Tanács Velencei fizetését, hogy vizsgálja meg a rendeletek európai jogszabályokkal való összhangját.

A magyar szövetségi kormány be akarja tiltani a játékgépeket a kaszinókon kívül

A magyar szövetségi kormány valóban elküldte a Parlamentnek a fogadási törvény módosítását, amely magában foglalja a bárokban vagy kávézókban történő nyerőgépek eljárásának országos tilalmát. Ezt hétfőn jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elmondása szerint az eljárásnak minden vállalkozásra vonatkoznia kell, kivéve az olyan létesítményeket, mint a szerencsejáték-létesítmények, amelyek egyedi koncesszió alapján működnek. Ezzel, a szövetségi kormány reagálni kíván a nemzeti védelmet fenyegető meghatározatlan fenyegetésekre, amelyek állítólag a fogadási iparra vonatkoznak. A radikális javaslatot Lázár az Orbán Viktor államfő által hétfő reggel összehívott rendkívüli kabinetülés után tette meg. Kijelentette, hogy a nemzet résidőinek sokfélesége jelenleg a korábbi intézkedéseknek köszönhetően 25 000-ről 4500-ra csökkent, ám a legszegényebb helyiek körében még mindig kiterjedt volt a játék. A parlament várhatóan gyorsított eljárásban veszi figyelembe a változást, és már kedden szavaz róla. Ennek október végéig kell hatályba lépnie. Az állami költségvetési tervből eredő jövedelemhiányt 20-30 milliárd forintra (70-105 millió forintra) becsülik. Orbán szövetségi kormánya azt akarja, hogy fedezze fel a fárasztó az interneten szerencsejáték.A magyar szövetségi kormány be akarja tiltani a játékgépeket a kaszinókon kívül

Magyarország csökkenti a kamatokat

A Magyar Nemzeti Bank több mint két év után először vágott kamatot kedden. Az első kamatcsökkentés, mert Orbán Viktor miniszterelnök 2010 májusában hatalomra került, azt jelzi, hogy még több monetáris csökkentés is megfelelhet, ha a nemzet megvédi a hozzáférést a globális hitelképességi programhoz. Negyed százalékpontos csökkenés után az alapkamat 6,75% – on áll, ami még mindig a legmagasabb az EU egészében. A reserve bank áthelyezése valószínűleg nem ad azonnali lendületet egy olyan gazdaságnak, amely valójában 2 negyedévben csökkent. Magyarország a múlt hónapban kezdett tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Bizottsággal egy olyan hitelkeret nyújtásáról, amelyet a budapesti szövetségi kormány garantál, olcsóbbá teszi a finanszírozást és helyreállítja a finanszírozók önbizalmát. A budapesti szövetségi kormánnyal folytatott tárgyalások várhatóan szeptemberben folytatódnak. A választást a rekordalacsony emelkedő megélhetési költségek vezérelték, amelyek az alacsonyabb energiaáraknak köszönhetően 2,2% – ot tesznek ki, ami 38 év alatt a legolcsóbb. A kamatcsökkentés 2015 augusztusában kezdődött, amikor a laza monetáris politika szószólóit az ítélet által irányított Parlament jelölte ki a központi bankba Fidesz párt. Az árak ténylegesen figyelembe véve, hogy csökkent egy teljes 225 bázis tényezők. Magyarország új központi bankja, Matolcsy György, aki Orbán Viktor miniszterelnök legközelebbi szövetségesei közé tartozik, ebben a hónapban 2,1 milliárd dolláros programot vezetett be hitelezés kisvállalkozásoknak. Dollár.

Szólj hozzá!