Vöröskeresztes tábor Mezőkovácsházán
2017. augusztus 03. 09:34

Vöröskeresztes tábor Mezőkovácsházán

Július harmadik hetében egy hetes Vöröskeresztes Tábor keretein belül ismerhették meg a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskolában tanuló gyermekek az önkéntesség, az embertársakkal való törődés kiemelt fontosságát.

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete Szociális Pályázata és a Magyar Nemzeti Bank hozzájárulása, támogatása tette lehetővé a Csanád Vezér Általános Iskola számára, az egy hetes tábor életre hívását, ahol közel 40 gyermek ismerhette meg az önkéntesség és az elsősegély nyújtás alapjait.
Az iskola minden korosztálya számára érdekes programokkal várták a táborvezetők a gyermekeket, sőt a leendő első osztályos kis diákok közül többeket üdvözölhettek a táborlakók között. A hétfői tábornyitón Tóth Zoltánné a Békés Megyei Vöröskereszt elnök asszonya és Varga Gusztáv Mezőkovácsháza Város polgármestere köszöntötte gyermekeket és együtt gyújtották meg az „Emberiesség lángját”.

                                                                
A tábor során élményközpontú programokkal, kiváló szakemberek mutatták meg a gyermekeknek, az elsősegélynyújtás alapjait, valamint elsajátíthatták, hogy hogyan lehet segíteni elesett embertársainkon vöröskeresztes elvek mentén. Farkas Károly a Mezőkovácsházi Mentőállomás vezetője a mentősök és a mentőállomás mindennapjaiba kalauzolta el a táborozókat. A gyermekek, a Balatoni Önkéntes Elsősegélynyújtó Szolgálat fiatal önkénteseivel töltöttek több napot az önismereti játékoktól egészen a gyakorlati oktatásig. Az általános iskola külön köszönetét fejezte ki a Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének - Tóth Zoltánné elnök asszonynak, Merényiné Szentmiklósi Etelkának, a mezőkovácsházi alapszervezet vezetőjének, Chovan Erzsébet és Domonkos Illésné tanárelnököknek.

(Fotó/Forrás: Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)
Ügyintézés