Újabb sikerek a tűzoltóversenyen
2017. március 21. 10:22

Újabb sikerek a tűzoltóversenyen

2017. március 18-án Szerbiában, Bácskossuthfalva (Moravica) településen rendezték a III. Moravicai Tűzoltó Kapocskupa 2017. elnevezésű tűzoltó ügyességi versenyt. A versenyen hazánkat a Dél-Békés Mentőcsoport női csapata képviselte.

A versenyre Szerbiából és Horvátországból érkező csapatok mellett a Dél-Békés Mentőcsoport női csapata is nevezett. A csapatok feladata a kismotorfecskendő szívó oldalának időre történő szerelése volt, Nemzetközi CTIF szabályok szerint.

A színvonalas verseny nehéz nemzetközi mezőnyében csapatunk a II. helyet szerezte meg, mely eredményt felkészítőjük és a csapat vezetője, Nagy Sándor, a Tótkomlósi Önkéntes Tűzoltóság parancsnoka kiválónak értékelte. A csapat következő megmérettetése a CTIF Országos Tűzoltóverseny, amelyet 2017 júniusában rendeznek Székesfehérváron, majd ezt követően júliusban a tűzoltó versenysportok legelőkelőbbjén, az ausztriai Villachban megrendezendő Tűzoltó Olimpián mérik össze tudásukat a legjobbakkal.

A csapat tagjai – név szerint Dobóné Deák Judith Erika és Szász Ildikó, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal igazgatási ügyintézői, Varga Ágnes, a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja, valamint Halászné Mecsei Katalin és Vincze Szilvia, az Orosházi Kórház egészségügyi szakdolgozói – hosszú és fáradságos felkészülés után első nemzetközi megmérettetésükön méltón képviselték hazánkat.

Szívből gratulálunk az elért eredményhez!
Ügyintézés