Szülő-gyermek útvesztő labirintusa – a nevelés
2016. október 03. 09:25

Szülő-gyermek útvesztő labirintusa – a nevelés

Mezőkovácsházán a Kalocsa Róza Művelődési Központban, kényes nevelési helyezetek témában tart előadást Dr. Kádár Annamária október 10-én.

A nevelés fogalom meghatározása szerint olyan céltudatos és tervszerű, családban, iskolában, vagy más ifjúságot megcélozó szervezetekben folyó tevékenység, amely arra irányul, hogy a felnövekvő nemzedéket a társadalom hasznos, építő tagjává formálja.

A nevelés a hétköznapokban szorosan összefonódik a gondozással, a törődéssel, és a szülők, akarva-akaratlanul, leginkább saját személyes példájukon keresztül mutatnak utat gyermekeiknek, a világ dolgaiban. Éppen ezért fontos, hogy a cseperedő ifjaknak ne csak testi jó létével, ne csak az értelmi képességeiknek a fejlesztésével törődjünk, hanem megtanítsuk őket a konfliktus kezelésre, az együttműködésre, a kitartásra, saját maguk elfogadására, vagyis segítsük kialakítani és a magas szintre emelni az érzelmi intelligenciájukat.

Ebben nyújt segítséget Dr. Kádár Annamária pszichológus előadása, aki a tudni vagy tanulni vágyó szülőket, nagyszülőket, érdeklődőket várja 2016. október 10. napján 18.00 órai kezdettel, a Mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Központban. A rendezvény a mezőkovácsházi székhelyű Egészség Fejlesztési Iroda közreműködésével kerül megtartásra. Az előadáson való részvétel ingyenes és regisztráció nélküli.

Dr. Kádár Annamária pszichológus, egyetemi adjunktus, a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségének vezetője. Szakterülete, egyéb más mellett, a gyermekpszichológia, azon belül is a mesepszichológia. A szakmájában eltöltött hosszú évek alatt több mint ezer, gyermekek által írt mesét vizsgált meg. Kutatási és érdeklődési területei: érzelmi intelligencia, flow-élmény, csoportokkal való munka módszertana, asszertivitás, személyiségfejlesztés, önismeret, a játék szerepe a gyerek személyiségfejlődésben. Trénerként rendszeresen tart az érzelmi intelligencia fejlesztését célzó tréningeket.
Ügyintézés