Orosházán vendégeskedik a Mindenki ugyanúgy más! kiállítás
2019. november 29. 12:00

A Magyar tudomány ünnepe apropóján a Kodolányi János Egyetem Orosházi Oktatási Központjában vendégeskedik Nemes András Bence hajómakett kiállításának egy része. A korábban a Mezőkovácsházai Járási Hivatalban megfordult alkotások, illetve az alkotó december 7-én, Budapesten az ELTE jogi karán, az Autisták Országos Szövetsége meghívására a szervezet szakmai napján mutatkozhat be.

Mindenki ugyanúgy más! elnevezéssel érzékenyítő kulturális programsorozat indult útjára október idusán a Mezőkovácsházai Járási Hivatalban. A rendezvény legfontosabb célja a fogyatékos gyermekek, embertársaink elfogadásának segítése.
A Mezőkovácsházai Járási Hivatal a Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztős Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Magyarbánhegyesi Tagintézményével, valamint az alma mater munkáját segítő Erősödő Családi Kötelékekért Alapítvánnyal együttműködve indította útjára a programsorozatot. A rendezvény ötletgazdái a sajátos nevelési igényű gyermekeket oktató intézmény mellett a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a szintén helyi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde óvodás és alsó tagozatos diákjait szólították meg. A felhívásra több mint másfélszáz alkotás érkezett.

Az óvodáskorú alkotók a családról, az első osztályosok a kedvenc meséről, a másodikosok kirándulásról, míg a harmadikosok a barátságról készített alkotásokkal pályázhattak. A Mezőkovácsházai Járási Hivatalban most újabb alkotásokat: kézműves termékeket, kerámiákat is megcsodálhatnak a betérők.
A Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben összesen 300 diák tanul, az iskola fő profilja a kiemelt figyelmet igénylő diákok nevelése, képzése. A magyarbánhegyesi tagintézményben 120 sajátos nevelési igényű fiatallal foglalkoznak a szakemberek.

Itt tanul a 18 esztendős orosházi Nemes András Bence is. A 9. osztályos számítógépes adatrögzítő szakos autista diák már több mint 100 csatahajó méretarányos makettjét készítette el kartonpapírból, alkotásaival korábban is több kiállításon szerepelt. Készítőjük lényegében minden fontos adatot, dátumot ismer az elkészített csatahajók sorsával összefüggésben.Ügyintézés