Ökoiskola a mezőkovácsházai járásban
2016. december 16. 13:16

Ökoiskola a mezőkovácsházai járásban
Kimagasló teljesítményéért elismerő oklevelet vett át a mezőkovácsházi általános iskola.

A Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola delegációja 2016. december 10-én Budapesten, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által szervezett, Ökoiskolai címek átadó ünnepségén vette át az Emberi Erőforrások Minisztériuma,a Földművelésügyi Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által adományozott Ökoiskola címre jogosító oklevelet.

Az ökoiskola címet minden évben azon nevelési-oktatási intézmények kapják, amelyek tevékenységük keretében terv- és rendszerszerűen mindennapi gyakorlatként a fenntarthatóságra tanítják a diákokat, és ilyen formán van jelen az iskolában a környezettudatosság, a környezeti és egészségnevelés, valamint a település számára fontos hagyományok ápolása. Az intézmény azt, hogy idén megkapta az ökoiskola címet, annak a hosszú évek óta zajló, kimagasló környezettudatos és egészségnevelési programjának köszönheti, amely további új lehetőségeket nyit meg az itt tanuló gyermekek fejlesztésében.

Az iskola a térségben elismert tehetséggondozó műhely. Komplex tehetséggondozó programjaival segíti elő, hogy diákjai jó alapot kapjanak arra, hogy művelt, képességeiket felismerő és hasznosító, környezettudatos, szociálisan és társadalmilag jól pozícionált, biztos építő követi legyenek szülővárosuknak és tágabb környezetüknek.

Az iskoláról bővebb információkat kaphatnak az érdeklődők az alábbi linkeken:

http://csanadvezersuli.hu

https://www.facebook.com/Csan%C3%A1d-Vez%C3%A9r-%C3%81ltal%C3%A1nos-Iskola-296472650732787/

 

fotóforrás: Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola


Ügyintézés