Nőnap a hivatalban
2018. március 08. 09:59

Nőnap a hivatalban

A Mezőkovácsházai Járási Hivatalban a nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték az intézmény női munkatársait.

Az évtizedek óta március 8-án megtartott nemzetközi nőnap ünnepe az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívott társadalmi küzdelemre való megemlékezés, és egyben a gyengébbik nem iránti társadalmi megbecsülés és tisztelet napja.

A mai demokratikus társadalmakban a nemek közötti egyenlőség alapvető jog, de ne volt mindig így. Ennek elérése és fenntartása a 19. század munkásmozgalmainak, a 20. század eleji feminista törekvéseinek eredménye. A nők szerepe a hétköznapokban, akik anyák, feleségek, testvérek, barátok és munkatársak fontos, építő szereppel bír.

Ennek a szerepnek komoly jelentősége van a Mezőkovácsházi Járási Hivatalban is, hiszen a dolgozói állomány nagy részét hölgyek alkotják. Kitartó, precíz, kiváló munkavégzésük, stressztűrő és kiemelkedően jó konfliktus kezelő képességük valósítja meg a minőségi közszolgálati munkát.

Ennek a minőségi közszolgálati munkának a megvalósítását köszönte meg női dolgozóinak a járási hivatalvezető a nemzetközi nőnap alkalmát megragadva, március 7-én délután. A megjelent hölgyek megtisztelő szép szavakat és virágot kaptak a férfi kollégáktól, a helyi általános iskola művészeti oktatásban résztvevő tanulói pedig zenés műsorral kedveskedtek.

 
Ügyintézés