Motivációs előadás fiataloknak
2017. február 15. 10:48

Motivációs előadás fiataloknak

2017. február 20-án dr. Malatyinszki Szilárd motivációs szakember Mezőkovácsházán tart előadást a boldogságról.

A Mezőkovácsháza Város Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatát Előkészítő Munkacsoport szervezésében, hétfő délután 3 órakor a Városi Könyvtárban, „A boldogságról fiataloknak, avagy hogy maradjunk boldogok?” címmel tart kötetlen, interaktív beszélgetés keretében előadást Dr. Malatyinszki Szilárd.

Az előadó egyetemi oktatóként és gyakorló vállalkozóként alkalmazza a való életben mindazon elméleti tudást, amit tanult. Mikro- és kisvállalkozásokat tanít arra, hogy a szervezeti folyamataikat miként tudják hatékonyan menedzselni.

A Városi Könyvtárban megrendezésre kerülő rendezvényen a résztvevők a következő kérdésekre kaphatnak választ: - Mi a boldogság?, - Mitől függ a boldogság?, - Hogyan töltsük szabadidőnket? Emellett megismerhetik az örömteli élet nyolc alapvető elemét és az áramlás lényegét is.

Hogy mi is a boldogság, arról a történelem során már számos gondolat született, a hétköznapokban meglehetősen egyszerűen vélekedünk róla: az életem boldog, ha mindenem megvan, ami a kényelmes élethez kell, nincsenek anyagi gondjaim, szerető család vesz körül, kiegyensúlyozott baráti kapcsolataim vannak, a munkahelyemen jól érzem magam és megbecsülnek, egészséges vagyok, és van elég szabadidőm arra, hogy kikapcsolódjam, szórakozzak.

Az örömteli, tudatos élmények és ezzel együtt a boldog élet létrejöttének nyolc alapvető eleme van. Olyan feladatot kell kitűznünk magunk elé, melynek elvégzésére vannak esélyeink, képesnek kell lennünk a tevékenységre koncentrálni, ehhez fontos, hogy a célok jól megfogalmazottak és világosak legyenek, és azonnali visszacsatolás álljon rendelkezésünkre. Szükség van arra, hogy elkötelezetten, de erőlködés nélkül bele tudjunk merülni az adott feladat végrehajtásába, és el kell érnünk a saját cselekedeteink feletti kontrollt. Ilyen módon a cselekvés, a tevékenység közben megfeledkezünk énünk és az idő objektív érzékeléséről. Ha ezek a feltételek teljesülnek, az öröm olyan mély érzését hozza létre, hogy a benne részesülő személy teljesen kielégítőnek érzi azt.

Ennek elérésről, a gyakorlati megvalósításáról és annak eszközeiről kaphatunk felvilágosítás a meghívott előadó segítségével. Az előadáson való részvétel előzetes bejelentés, regisztráció nélküli, és ingyenes.
Ügyintézés