Fűtéskorszerűsítés állami segítséggel
2017. június 08. 15:37

Fűtéskorszerűsítés állami segítséggel

Az Otthon Melege Program idei pályázatának az energiahatékonyság javítása érdekében célja a fűtéskorszerűsítési támogatás.

A pályázat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium segítéségével lakóépületek, valamint társasházi lakások fűtéskorszerűsítésének támogatását célozza, amelynek maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40%-a, maximum 700.000 forint lehet.

A program jó lehetőséget nyújt a lakás tulajdonosoknak ahhoz, hogy lakóépületeik, illetve társasházi lakásaik fűtési rendszerének korszerűbb átalakításával járuljanak hozzá az ország klímavédelmi céljaihoz, azaz csökkentsék energiafogyasztásukat, széndioxid kibocsátásukat és az ebből eredő kiadásaikat.

A pályázók olyan magánszemélyeket lehetnek, akik nagykorú, cselekvőképes természetes személyek, magyar adóazonosító jellel rendelkeznek és tulajdonjoguk van a beruházással érintett ingatlanban, továbbá pályázatuk megfelel a kiírt feltételeknek.

A pályázattal megnyert összeg vissza nem térítendő támogatás, mely utófinanszírozott, vagyis az elszámolás elfogadását követően került kifizetésre, és pályázatonként egy lakásra igényelhető.

A pályázatot kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával lehet benyújtani 2017. június 6-tól.

A pályázat részletes feltételeiről az érdeklődők az alábbi linken kaphatnak teljes körű felvilágosítást:

https://futeskorszerusites2017.nfsi.hu/

 

(fotó: pixabay.hu)
Ügyintézés