Fotókiállítás a könyvtárban
2017. január 26. 15:02

Fotókiállítás a könyvtárban

„A Körös-Maros Nemzeti Park növényvilága” címet viselő, a park értékeit bemutató fotókiállítás tekinthető meg a Mezőkovácsházi Városi Könyvtárban 2017. január 9-től február 3-ig. Az intézmény várja mind az egyéni, mind a csoportban érkező érdeklődőket. Vetítéssel egybekötött előadás keretében lehet megismerkedni a park legérdekesebb élőhelyeivel, növény- és állatvilágával.

Alapításának 20. évfordulóját ünnepli a Körös-Maros Nemzeti Park.
Az 1997-ben megalakult Körös-Maros Nemzeti Park a dél-alföldi területek természetvédelmi kezelését oldja meg egységes formában. Működési területe magába foglalja Békés megyét teljes egészében, Csongrád megye Tisztától keletre eső területeit, valamint a Dévaványai-Ecsegi puszták és a Körös-ártér Jász-Nagykun-Szolnok megyébe eső részeit. A terület két, egymástól jellegében jól elkülöníthető földrajzi egységre osztható: a Békés-Csanádi löszhátra és a Körösvidékre.

A Nemzeti Park területén több tucat védett növény és állatfaj található, amelyek közül számos csak itt lelhető fel. Érdekesség, hogy a Körösártérben található Magyarország legnagyobb kunhalma is. Bélmegyer és Kardoskút környékén pedig kiemelt jelentőségű madárélőhelyeket tartanak számon.

Vendégcsalogató képek találhatóak itt:

https://www.facebook.com/V%C3%A1rosi-K%C3%B6nyvt%C3%A1r-Mez%C5%91kov%C3%A1csh%C3%A1zi-1686489624907872/?pnref=story

A Nemzeti Parkról hasznos információk:

http://www.kmnp.hu/
Ügyintézés