Egészségnap májusban
2017. május 02. 16:20

Egészségnap májusban

Május 12-én, pénteken egészségnapot rendeznek Mezőkovácsházán.

Az egészségnapon a szűrővizsgálatokat, a sportolást, a függőségmentes életet kívánják népszerűsíteni a rendezők.

Vércukor, koleszterin, húgysav, ortopédiai szűrésen, és csontsűrűség vizsgálaton vehetnek részt a magukat alapvetően egészségesnek érző személyek. A könnyű, gyors, komolyabb fájdalommal nem járó egészségügyi szűrővizsgálatok célja, hogy az arra alkalmas módszerrel kimutathatóak legyenek a rejtett, tüneteket és panaszokat még nem okozó betegségek. A szűrővizsgálat eredménye előrébb hozhatja a helyes diagnózis felállítását és a célzott kezelés megkezdését, nagyobb esélyt ad a súlyosabb következmények elkerülésére, időt biztosít a jobb, teljesebb gyógyuláshoz.

Az alkohol és dohányzás leszokási módjairól tartott előadás, a függőségekről szóló rajzpályázat a szenvedélybetegségtől mentesség kialakítását kívánja elősegíteni. A szenvedélybetegek számára az örömforrása egy kizárólagos tevékenységre fókuszált, beszűkült élet. Ennek elkerülésében ad segítséget a rendezvényen megtartott program.

Mindemellett szerepet kap fiatalok és idősek számára egyaránt az egészséges életmód kialakításának, a rendszeres sport bevezetésének ajánlása. A Sportsarokban az ovisokat várják, a kültéri edzőgépek pedig a felnőtteket csalogatják.

Az ebédig tartó program május 12-én, 9 – 13 óra között várja az érdeklődőket a Városi Könyvtár udvarán, rossz idő esetén a Művelődési Központban.

 
Ügyintézés