Digitális jövőbe illeszkedés
2017. április 04. 10:12

Digitális jövőbe illeszkedés

A negyedik ingyenes informatikai képzés vette kezdetét a Mezőkovácsházi Városi Könyvtárban.

A GINOP 6.1.2-15-2015-00001 számú, „Digitális szakadék csökkentése” projekt keretében ismét tanfolyamot tartanak a könyvtárban. Az általános cél a lakosság digitális ismereteinek, készségeinek, képességeinek fejlesztése, amely elengedhetetlen a piacképes munkavállaláshoz. Ez hozzájárul, hogy képzett, önképzett munkaerőt biztosítson a gazdaság különböző szektorainak, növelve a versenyképességet, egyben bővítve a foglalkoztatottak létszámát.

Az információalapú tudásra épülő technikai társadalom fő jellemzője az egyre gyorsuló ütemben cserélődő szakmai és anyagi bázis. A munkavállaláshoz kapcsolódó információkommunikációs technológiai ismeretek nélkülözhetetlenek.

A digitális eszközök iránti nyitottság és azok használata nem korosztályi kérdés. Épp ezért a tanfolyamra továbbra is várják a 16-65 év közötti érdeklődőknek a jelentkezését, akik jelenleg nem állnak középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban, és jelen képzési programmal párhuzamosan nem vesznek részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló digitális kompetenciafejlesztésre irányuló informatikai képzésben.

Fotó: Mezőkovácsházi Városi Könyvtár
Ügyintézés