Dél-Békés mi vagyunk! – Pusztaottlaka
2018. május 04. 13:01

Dél-Békés mi vagyunk! – Pusztaottlaka

Pusztaottlaka helyi értékeiből láthatunk felvillanásokat a Mezőkovácsházai Járási Hivatalban Nagykamarás után, 2018. május 1-31. között.

A járási hivatalban a nyár végén záródó kiállítás sorozat tizenhatodik települési bemutatkozása tekinthető meg az emeleti galéria részen.

Pusztaottlaka története a környékbeli településekhez hasonló. A török dúlása után a környék, és ezzel együtt a falu újratelepítése is Harruckern báró munkájának eredménye. A településen négy nemzetiség jelent meg, magyarok, románok, szlovákok és Elekről betelepült svábok.
Önállóságot 1928-ban nyert, a ma már Romániához tartozó Ottlaka község országban maradt Meggyespuszta nevű közigazgatási egységéből. Két fő része Bagófalu, és Tökfalu, melyek elnevezése lakosai mezőgazdaságban végzett munkájára utal.

A község jelenleg is elsősorban mezőgazdasági termelésből él, szabadföldi növények termesztéséből, melyek között kiemelt helyet foglal el a dinnye. Kedves színfoltja a falunak a Likefestpark, ahol krosszpálya, játszótér, vadaspark várja a kikapcsolódásra vágyó látogatókat.
 

 
Ügyintézés