Állás és képzési börze Mezőkovácsházán
2016. szeptember 15. 13:26

Állás és képzési börze Mezőkovácsházán

A Békés Megyei Kormányhivatal Mezőkovácsházi Járási Hivatalának Foglalkoztatási Osztálya a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 program keretében állás és képzési börzét rendezett szeptember 15-én csütörtökön délelőtt Mezőkovácsházán.A verőfényes napsütésben 200 érdeklődő hallgatta Dr. Nagy Ágnesnek, a Foglalkoztatási Főosztály vezetőjének köszöntőjét, ezt követően Béni Attila, járási hivatalvezető nyitotta meg a rendezvényt.

A börzésre 21 munkáltató közel 100 állást jelentett be, 12 munkáltató személyesen fogadta az érdeklődő álláskeresőket, sőt a börze alatt is jelentettek be újabb állásajánlatokat. Négy képző intézmény is várta és tájékoztatta a több tucatnyi szakmai képzési program iránt érdeklődőket.

A jelen lévő munkáltatók, képző intézmények egyöntetűen sikeresnek tartották a programot, hiszen több, mint 130 fő kereste fel standjaikat, és érdeklődött munkalehetőségekről, képzési programokról.

A délelőtt folyamán három csoportban közel 80 fő hallgatta meg a programot ismertető tájékoztatót, és nagyon sok személyes tanácsadásra, tájékoztatásra került sor.

Az állást keresők is megelégedetten távoztak a rendezvényről, az elkövetkezendő hetekben sok elhelyezkedés, valamint képzés megkezdése is várható.


Ügyintézés