A Mezőkovácsházai Járási Hivatalban a dél-békési rajz- és szépírópályázat díjazott alkotásai
2018. február 15. 19:15

Mezőkovácsháza, Orosháza, Tótkomlós, Battonya – Ezeken a dél-békési településeken mutatják be a következő hetekben kiállítások keretében a Simonka György által életre hívott, a térségben hosszú évek óta közkedvelt Adventi Rajz- és Szépírópályázat díjazott alkotásait.


Hetedik alkalommal is több ezer pályamunka érkezett be 2017 végén az Adventi Rajz- és Szépírópályázatra, amelynek célja az elmúlt években nem változott: a gyermekek, fiatalok figyelmét a keresztényi értékekre irányítani. A dél-békési gyermekek munkáit idős emberekhez juttatják el, mellyel mindennapjaikat és az ünnepet kívánják szebbé tenni. A pályázat egyben kiváló lehetőség a gyermekeknek, hogy megmutassák tehetségüket, szívüket-lelküket beleadva az alkotásokba.A kiállítás-sorozat első állomásának a Mezőkovácsházai Járási Hivatal adott otthon. A megnyitón elsőként Béni Attila hivatalvezető köszöntötte a megjelenteket. A hivatalvezető elmondta, a kötelező feladatellátáson túl a hivatal nagy hangsúlyt fektet a kiállításhoz hasonló értékteremtő és társadalomszervező tevékenységekre. A megnyitón köszöntőt mondott még Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója, valamint a kezdeményezés védnökeként Simonka György országgyűlési képviselő.Kiss-Rigó László püspök úrral hét évvel ezelőtt indítottuk útjára a keresztényi értékeket középpontba helyező Adventi Rajz- és Szépírópályázatunkat. Ezúttal több mint 7 ezer pályamunka érkezett be felhívásunkra, melyek közül a pedagógusokból és szakemberekből álló zsűri kiválasztotta a legszebbeket és a különdíjasokat. Megható és örömteli mindannyiunk számára pályázatunk sikere, közösen teremtünk értéket – emeli ki Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője hozzátéve, köszönettel tartoznak minden alkotónak, a zsűri tagjainak, csakúgy, mint a tankerületnek, az egyházi és nemzetiségi iskolák pedagógusainak, vezetőinek.

 

A kiállítás-sorozat Mezőkovácsházán indult február 13-án, kedden délután a járási hivatal épületében, míg február 27-étől az Orosházi Járási Hivatal épületében tekinthetők meg a dél-békési gyermekek rajzai, szépírásai. A pályamunkák közül több mint ötven díjazott és mintegy 25 különdíjas gyermek kapott ajándékot.

 Ügyintézés