Több mint ezerháromszázan versenyeztek az M44-es úton
2019. szeptember 14. 19:45

Több mint ezerháromszázan vettek részt az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszán megtartott futóversenyen, valamint kerékpáros és görkorcsolya túrán. Az esemény a megyéből és az ország távolabbi részeiről, így Budapestről és a Dunántúlról is tömegeket vonzott.
Végigtekerte a Tiszakürt–Kondoros távot Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos,a rendezvény fővédnöke, de kerékpárra pattant a védnökök közül Dankó Béla, Herczeg Tamás és Boldog István országgyűlési képviselő, valamint Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke is. A rendezvény védnöke volt Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott is. Számos településvezető és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.(NIF) szakemberei is részt vettek a versenyen.
A különleges sporteseményen a Békés Megyei Kormányhivatal a futók mezőnyében három négyfős váltóval és mintegy harminc kerékpáros versenyzővel képviseltette magát.
Az első kerékpáros etap több száz részvevővel rajtolt Tiszakürtről, szombat reggel 8 órakor, majd a biciklisek még két turnusban, 8.30-kor és 9 órakor vágtak neki az 58,4 kilométeres távnak. 10 órakor pedig elrajtolt a futóverseny, amelyen egyéniben, kettes és négyes váltóban is rajthoz állhattak a vállalkozó kedvű sportemberek.
Tóth László békéscsabai futónagykövet, a sportesemény egyik főszervezője kifejtette: Kasnyik Gábor kondorosi ultramaratontisa ötletére kezdték el szervezni a programot, akinek az elképzelése alapján egyszeri és megismételhetetlen lehetőség született, hiszen ezen a szakaszon a továbbiakban már csak gépjárművel lehet közlekedni. Jelenleg az 58,4 kilométeres szakasz forgalomba helyezési eljárása zajlik – tette hozzá.
Több mint 1300-an álltak rajthoz a különleges kihíváson: a kerékpárosok 1080-an, míg a görkorcsolyások közel 50-en vágtak neki az 58,4 kilométeres távnak. A futók közül egyéniben huszonöten vállalták a hossz teljesítését, kettes váltóban 17, négyes váltóban pedig 38 csapat állt rajthoz.
Férfi egyéniben Görgényi András (Békéscsaba), nőiben Zahorecz Bernadett (Szarvas) szerezte meg az első helyet. Kettes férfi váltóban a Kónya Ákos–Kónya Judit (Dunaújváros) vegyespáros, a nőiben a Plavecz Andrea–Gondi Melinda (Békéscsaba) duó győzött.
A férfi kettes váltóban Béni Attila, a Mezőkovácsházai Járási hivatal vezetője–Szél Adrián alkotta páros megosztott harmadik helyezést szerzett a Tar Bálint–Tar Miklós alkotta kettőssel.
Négyes férfi váltóban a Tiger Zoltán–Urbán László–Donkó Antal–Józsa Tibor (Szolnok) csapat léphetett a dobogó legfelső fokára, míg a női mezőnyben a Grósz Anna–Nagy Szilvia–Knall Edit– Subasicz Imréné négyes (Békéscsaba) nyerte el az első helyezést.Ügyintézés