Szociális munka a fogyatékkal élők módszerével. Egymással megszabadulunk az ügyfelek akadályaitól

Szociális munka gyakorlat a fogyatékkal élő ügyfelekkel. Próbálja meg kezelni az ügyfelek akadályait egymással. Absztrakt: a cikk kiemeli a fogyatékkal élő ügyfelek szociális támogatásának igényét. A fogyatékkal élő ügyfélnek kerekesszékkel kapcsolatos problémái vannak. Ezért a mozgás alapvető kérdés, amely elkerüli a fogyatékossággal élő ügyfelek társasági életét. Ezen a papíron, leírjuk a fogyatékkal élő ügyfelek rugalmasságának javítására kifejlesztett alapvető klinikai eszközöket. Kulcsszavak: az ügyfelek akadályai, a fogyatékkal élő ügyfelek mobilitásának klinikai eszközei, szociális segítség és segítségnyújtás, közösségi szolgáltatás a gyakorlatban, károsodott ügyfél. Absztrakt: a bejegyzés jelzi a fogyatékossággal élő ügyfelek szociális támogatásának szükségességét. A fogyatékkal élő ügyfélnek problémái vannak a mozgással. A mozgás az alapvető probléma, amely megakadályozza az ügyfelek hátrányos szocializációját.

Szociális munka a fogyatékkal élők módszerével. Egymással megszabadulunk az ügyfelek akadályaitólA write-up határozza meg az alapvető a mozgás segítséget, hogy vannak megadva az ügyfelek számára a fogyatékos a kerekesszék javítása. Kulcsszavak: közösségi szolgáltatás módja, Ügyfélkorlátozások, szociális támogatás és támogatás, fogyatékkal élő ügyfelek, mozgáskorlátozottak támogatása. Bevezetés. Kezdhetnénk egy idézettel, amely közvetlenül kapcsolódik a fogyatékkal élő ügyfelek aggodalmához. Walther von der Vegelweide azt állította: „abszolút semmi sem nehéz annak, aki szándékozik.”Ez akkor is igaz, amikor a fogyatékkal élő ügyfelek akadályainak leküzdéséről van szó a szociális alkalmazottak segítségével a gyakorlatban. Az egészséges ember nem ismeri fel, hogy mennyire könnyű felébredni, mosni, öltözni, valószínűleg egy további szobába menni. Számunkra egészséges, ezek természetes, valamint az ismétlődő tevékenységek, ezek közhely számunkra. Az ideális állapot bármikor megváltozhat. Ez az, amikor rájövünk, hogy milyen nehéz számunkra, hogy nem „egyszerű műveleteket.”Ezek a meghatározott elemek emellett az elsődleges célja, hogy segítse az egyének, hogy számíthat a segítségünkre, és szintén nem tud megszabadulni a korlátokat társított értékvesztés a Saját segítség nélkül.

Károsodott személy a társadalomban

A társadalomban kielégítjük azokat a károsult embereket, akik minimalizálták a rugalmasságot. Az elektromos motor képességének csökkenése a szocializáció körülbelül teljes elszigeteltségének csökkenéséhez vezet, ami számos más pszichoszociális problémát vált ki az ügyfél életében. Az olyan hátrányok, mint a fő idegek extrém problémái (agyi bénulás), a mentális retardáció utáni állapotok (stroke, tumor, sérülés), a gerinc károsodása (súlyos paraparesis, paraplegia, quadruparesis, quadruplegia), az alsó végtagok amputációja, gyulladásos, valamint degeneratív ízületi állapotok (coxarthrosis, gonarthrosis), izomdisztrófiák, valamint a neurológiai fogyatékosság hatása a csökkent mozgásképességhez kapcsolódik (több szklerózis). Az egyes állapotokat külön-külön veszik figyelembe, és a károsodás mértékétől függenek. A fogyatékos lakosoknak lehetőségük van arra, hogy segítséget nyújtsanak készpénz-visszafizetéssel, az egészségbiztosítási üzletág szakértői orvosának receptje alapján, hogy kompenzációs segítséget keressenek, eszközöket emeljenek, vagy a Munkaügyi, Szociális és háztartási munkahelyre benyújtott kérelem alapján, a súlyos fogyatékosság rendezésére szolgáló pénzbeli hozzájárulások Osztályán (tzp) és elemzési tevékenységek.

A szociális munkát végző ügyfelek értékvesztésével kapcsolatos jogszabályi keret

A szociális munkát végző ügyfelek értékvesztésével kapcsolatos jogszabályi keretTörvény nem. A 447/2008 / EK szakpolitika z. a súlyos sajátos igények rendezéséhez nyújtott pénzügyi hozzájárulásokról, valamint egyes törvények módosításairól szóló, módosított irányelv lehetővé teszi a súlyos sajátos szükségletekre vonatkozó különleges kompenzációk elrendezését, azonban nem javasolja azokat. A sérült embereknek meg kell küzdeniük a személyes értékekhez való hozzáférés hátrányait, valamint a súlyos fogyatékosság miatt történő áthelyezést. A készpénzes fizetés vásárlására emelőeszközök alatt adható 63 mert.1 ” rendkívüli hátrányokkal küzdő természetes személy, aki az 65 bekezdés alapján készített részletes értékelés szerint. 1 az emelőeszközöktől függően pénzbeli kifizetés történhet a képzési eszközök beszerzésével, ha a képzési eszközöket nem közegészségügyi és wellness biztosítás alapján adják vagy kínálják. Ods. 2. a képzési eszköz olyan eszköz, amelyet egy teljesen természetes egyén számára terveztek, minimális mozgással, hogy meghódítsa az építési akadályokat, valamint növelje a rendkívüli fogyatékossággal élő természetes egyén képességét a mozgásra vagy az öngondoskodásra. Pénzügyi hozzájárulás nyújtható akkor is, ha az emelőberendezés lehetővé teszi vagy segíti a súlyosan fogyatékos természetes személy mozgását, vagy egy további természetes személy segítségnyújtását írja elő. Az emelőeszközök elsősorban lépcső, emelő, valószínűleg lépcsős emelvény, függőleges lépcsőrendszer, lift vagy mennyezeti lift.”A cél a fogyatékossággal élő természetes egyének társadalmi befogadásának hirdetése a kultúrában, valamint energetikai részvételük, miközben megőrzik emberi önbecsülésüket.

Klinikai eszközök a károsodott lakosok mozgásának fokozására

Számos üzleti a szlovák piacon, hogy a képzési eszközök. Céljuk, hogy átfogó megoldásokat nyújtsanak a hátrányos helyzetű egyének számára az akadályok felszámolásában. A szerkentyűk emelése olyan licencelt szerkentyű, amely biztosítja a teljes kényelmet és a biztonságot. A kiválasztott típusú emelőeszközök a következők:Klinikai eszközök a károsodott lakosok mozgásának fokozására

  • A pók lépcsőház olyan eszköz, amelyet fogyatékkal élők szállítására fejlesztettek ki, mobilitási eszközt vagy csecsemő babakocsit hordozva.
  • A görgős lépcső egy olyan eszköz, amelyet bonyolult, különösen magas, valamint kanyargós lépcsők meghódítására fejlesztettek ki, minden művelet után enyhe csúszás lehetséges. Nem kell beállítani, kísérő operátorra van szükség.
  • Stairlift, lépcsőház ülés célja áttekintés vasúti rendszer, ahol lehetőség van arra, hogy helyezze az ülést.
  • A valószínű lépcsőrendszer egy közlekedési eszköz a mobilitási eszközben mozgó emberek számára, amely a lépcsők megszabadulását szolgálja.
  • A függőleges emelő rendszer olyan eszköz, mind az egyén, mind a kerekesszék számára készült, amely a függőleges utasításokban a magasságkülönbségek leküzdésére szolgál.
  • A mennyezeti csatlakozó olyan eszköz, amelyet arra hoztak létre, hogy a mozdulatlan személyeket az ágyból a mobilitási eszközbe, a fürdőszobába, a WC-be, a medencébe emelje.

Bizonyos típusú képzési eszközök használhatók a vertikalizációban, hogy oktassák a fogyatékkal élő ügyfelek lépéseit. Ugyanakkor egyes modulok nagy előnye, hogy mind külső, mind belső használatra alkalmasak. Legtöbbjük lehet balkezes vagy jobbkezes, emellett a távirányítón is dolgozhat. Egyedülálló modern előnyük, hogy még áramszünet után is hasznosak. A hátrányos helyzetű ügyfelek számára a kiválasztott típusú klinikai eszközöket felmérik, és nem igényelnek semmilyen egyedi épületváltozást a lakásban vagy az otthonban, amelyben az ügyfél él. A gyártók azt is hangsúlyozzák, hogy a speciális orvosi eszközök nem foglalnak el túl sok területet, és nem korlátozzák a ház vagy lakóhely más lakóit, ahol az ügyfél él.

Közösségi szolgáltatás károsult ügyfelekkel a módszerben

A fogyatékkal élő ügyfelekkel folytatott közösségi szolgáltatás részeként szeretnénk kiemelni például az 26 eseményét. Május 2016. Ez volt az első működő konferencia alkalmazottak a Hivatal a Munkaügyi Szociális Ügyek, valamint a háztartási, a Department of pénzügyi hozzájárulások fizetési egészségbiztosítási és elemzési tevékenységek különösen a város Prievidza. A konferenciát emellett megtartották egy olyan vállalkozás dolgozóinak részvételével, amely emelőeszközöket szállít a Szociális Ügyek hivatalában, valamint a prievidzai családnál. A vállalat munkatársai fokozatosan bevezették az egyéni képzési eszközöket, és önkéntesen foglalkoztak a kíváncsi kérdésekkel. Kérdések megválaszolása és ezen részletek funkciójának magyarázata, amelyek megkönnyítik a fogyatékkal élő ügyfelek életét, valamint segítsen nekik a társadalmi interakcióban, létfontosságú volt a kérdés sokkal jobb megértéséhez, valamint a modern lehetőségek értékeléséhez.

Szólj hozzá!