Pályaorientációs napot szerveztek Békés városában
2019. október 18. 14:00

A Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium immár harmadik alkalommal rendezett karriernapot, ennek keretében segítette a fiatalokat a megfelelő foglalkozás megtalálásában a Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztal.
A kerekasztal megalakítása egyaránt szolgálja a munkavállalók és a munkáltatók érdekeit. A kormányhivatal és együttműködő partnerei – Takács Árpád kormánymegbízott kezdeményezésére – a Pályaválasztási Vásár keretében alapították meg a Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztalt. A testület kiemelt feladata, hogy segítse a Békés megyei fiatalok pályaválasztását, hozzájáruljon az aktív korú népesség munkaerőpiaci helyzetének javításához, a foglalkoztatottság növeléséhez, a vállalkozásoknál jelentkező munkaerőigény kielégítéséhez, végső soron pedig a gazdaság fejlesztéséhez és Békés megye népességmegtartó erejének erősítéséhez. A Békés Megyei Pályaorientációs Kerekasztal munkájában a megye önkormányzata, általános és közép-, valamint felsőfokú oktatási intézményei, Békéscsaba önkormányzata, a gazdasági élet meghatározó szereplői, a kamarák és köztestületek, illetve civil szervezetek vesznek részt.
Az oktatási intézmény által szervezett pályaorientációs rendezvényen száznál is több felső tagozatos tanuló és a középiskola diákjai vettek részt. A Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya a mezőgazdaságot népszerűsítő „Szükség van rád - Légy te is sikeres fiatal agrárszakember Békés megyében!” elnevezésű kampányával vett részt a rendezvényen. Ennek keretében a foglalkoztatási lehetőségeket és az agráriumot játékosan bemutató standok mellett a kormányhivatal felkérésére sikeres fiatal agrárszakemberek - Szebegyinszki Georgina, Hernádi Noémi és Vincze Dávid – tartottak előadást az agrár-pályaorientációról.
A Békési Járási Hivatal munkatársai a középiskolásoknak a kormányablak, valamint a foglalkoztatási osztály működéséről tartottak előadást. A diákokat az ügyfélkapun keresztül elérhető szolgáltatások mellett a vállalkozóvá válást segítő támogatásokról is tájékoztatták.
Az előadásokat követően az érdeklődő diákok csoportos, illetve igény szerint egyéni tanácsadáson vehettek részt, ahol a foglalkoztatási osztály munkatársai is segítettek a pályaválasztásban.Ügyintézés