Pályaorientációs Családi Nap a kormányhivatalban
2018. október 29. 15:06

A Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya a hét végén Pályaorientációs Családi Napot szervezett Békéscsabán, a kormányhivatal Árpád sori épületében. A rendezvényen a foglalkoztatási főosztály, illetve osztályok dolgozói mellett a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársai is tanácsadással segítettek a pályaválasztás előtt álló fiataloknak és szüleiknek.
A program arra kínált lehetőséget a pályaválasztás előtt álló fiataloknak és szüleiknek, hogy pontosabb képet kapjanak az érintettek egyéni adottságai, képességei, érdeklődési iránya és az annak megfelelő pályaválasztás kérdésében. A pályaorientációs napon mintegy 60 család jelent meg és kapott megerősítést az eddigi elképzeléséhez vagy újabb információt és esetlegesen más alternatívát a pályadöntés meghozatalához.
 
A rendezvényen lehetőség volt pályaorientációs kérdőívek kitöltésére, az eredmények értékelése, valamennyi esetben egyéni tanácsadás keretében történt. Volt interaktív pályaválasztási program „Pályaválasztás a mozivásznon, hogy megy ez a filmekben?" címmel, ahol filmeken keresztül hasonló élethelyzetből vett mozzanatokat és jellegzetes történeteket felhasználva, pszichológus vezetésével beszélgettek a témáról. Ezen túlmenően – szintén filmek segítségével – a különböző szakmákat is bemutatták, valamint Pályakerék és pályaorientációs játékok kipróbálása várta a jelentkezőket.
 
Az egyéni tanácsadás kivételével valamennyi program nyitott volt a pályaválasztásban érintett fiatalt elkísérő családtagok, testvérek és barátok számára is.Ügyintézés