Elismerte Almáskamarás közfoglalkoztatási programját a Belügyminisztérium
2021. december 07. 16:15

Közfoglalkoztatási programja elismeréseképpen Almáskamarás önkormányzata 10 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztériumtól. A támogatásról szóló oklevelet Takács Árpád kormánymegbízott, Törökné Ivicz Ágnes, a Belügyminisztérium Békés megyei programkoordinátora és Laczó Gyula szakmai főtanácsadó nyújtotta át Mazán Attila polgármesternek.
A Belügyminisztérium – a korábbi évekhez hasonlóan - idén is díjazta azon önkormányzatokat, amelyek közfoglalkoztatási programjaik megvalósítása során kiemelkedő szakmai munkát végeztek.
Az elismeréssel járó támogatást a kitüntetett önkormányzatok közfoglalkoztatási programjaik további fejlesztésére, a közfoglalkoztatáshoz szükséges eszközök, alapanyagok beszerzésére, valamint a programok működését segítő szolgáltatások finanszírozására fordítják.
Az elismerésben részesült önkormányzatok évről évre mintaszerűen működtetik értékteremtő közfoglalkoztatási programjaikat. A települések minőségi, jól átgondolt, komplex közfoglalkoztatási tevékenységet valósítanak meg, mellyel aktívan közreműködnek a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra juttatásában. Több értékteremtő és helyi adottságokra épülő beruházás megvalósításában is jeleskedtek, így méltán érdemelték ki a Belügyminisztérium díjazását és további támogatását.
Almáskamarás önkormányzata elkötelezett a közfoglalkoztatási programok ügyében. A mezőgazdasági programelem keretében sertést tenyésztenek, de fóliás növénytermesztéssel is foglalkoznak. A helyi sajátosságokra épülő programelem keretében járdalapot, gyeprácsot, szegélykövet, térburkoló elemeket gyártanak, fából gyermekbútorokat, kültéri bútorzatot készítenek. Ezen túlmenően lakatos- és vasipari, illetve szövődei és bőrdíszműves termékeket is készítenek. A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében a község varrodájában terítőket, dísztárgyakat, drapériákat, illetve óvodai és konyhai munkaruhát varrnak.Ügyintézés