Együttműködik a kormányhivatal a Vidra mentőcsoporttal
2019. június 05. 14:00

A lakosság szubjektív biztonságérzetét növelik, valamint az élet- és vagyonmentést aktívan szolgálják az önkéntes járási mentőcsoportok – hangsúlyozta dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesülettel kötött együttműködési megállapodás aláírását megelőzően.
A partnerségi szerződéssel tulajdonképpen az eddig is kiválóan működő gyakorlatot szentesítettük, hiszen a Gyomaendrődi Járási Hivatal, illetve a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület mindent megtesz a lakosság biztonsága érdekében – emelte ki a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Ambruzs-Szabó József, az egyesület elnöke elmondta: az öt esztendeje, 2014-ben bírósági nyilvántartásba vett Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület 48 tagot – közöttük lovas, kutyás és vízi mentésben jártas szakembert is – számlál.
Békés megyében a járások közül elsőként a Gyomaendrődiben alakult meg a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület. Az együttműködési megállapodás értelmében a járási hivatal előzetes egyeztetés alapján térítésmentesen helyet biztosít az egyesület által szervezett rendezvényeknek, gyűléseknek, felkészítéseknek is. A Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport Egyesület munkáját segíti dr. Smiri Sándor, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezető-helyettese.
A partnerségi szerződést Ambruzs-Szabó József, az egyesület elnöke és dr. Rákóczi Attila főigazgató látta el kézjegyével.Ügyintézés