Biztonságos közlekedés gyermekszemmel: díjazták a legjobbakat
2019. május 15. 10:57

A Békés Megyei Kormányhivatal évek óta részt vesz a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” elnevezéssel immáron huszonhatodszorra meghirdetett gyermekrajzpályázat zsűrizésében és a kimagasló teljesítményt nyújtó óvodás és iskolás diákok elismerésében.

A kiállítás megnyitóval egybekötött eredményhirdetésen Pelleg József rendőr alezredes kifejtette: a pályázat a közlekedési szabályokat maximálisan betartó nemzedék felnevelését, tehát a közlekedés biztonságát szolgálja. Idén 142 intézményből: 70 általános iskolából és 72 óvodából összesen 3 265 alkotás érkezett a kiírásra – tette hozzá a Csaba Centerben tartott rendezvényen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.
Az óvodás korosztályban Nagy Valentína (Békéscsaba, Hajnal-Lenkey-Jázmin utcai Általános Művelődési Központ Óvodája), az alsó tagozatosok között Szalai Anita (Szarvas, Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda) alkotását minősítette a legkiválóbbnak a szakértő zsűri. A felső tagozatosok között Sztojka Amanda Zsanett (Békéscsaba, Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium Művészeti Szakközépiskola Általános Iskola Óvoda Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium) végzett az első helyen.
A Békés Megyei Kormányhivatal idén Zsombok Lara (Szeghalom, Tündérkert Óvoda és Bölcsőde) „Vezetés közben veszélyes telefonálni”, Valyuch Villő (Medgyesegyháza, Schéner Mihály Általános Iskola) „A telefonálás veszélyes” és Stir Berta (Békéscsaba, Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola) „Követési távolság” című alkotását részesítette különdíjban. A kormányhivatal különdíjait Bálint Kornél kabinetvezető adta át.
Különdíjakat adott át Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap, illetve Hatala Boglárka, a Békéscsabai Médiacentrum főszerkesztője, Gergely Mónika, a Csaba TV gyártásvezetője, Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója, valamint Szilágyi-Kovács Kitti, a Tarka-barka Játszóház üzemeltetője és Mojdiszné Kneifel Edit, a Várjáték Kreatív Hobby Áruház vezetője is.
A Csaba Centerben kiállított 150 alkotás május 19-éig tekinthető meg, korosztályonként az első hat helyezett pályaműve pedig az országos megmérettetésen is részt vesz.Ügyintézés