Békés megyei vállalkozókat díjaztak
2019. május 14. 17:33

Békés megyei vállalkozókat díjaztak
Az elhivatottságot tekintve igazi partnerre találtunk a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, hiszen közös célunk a megye népességmegtartó képességének növelése, a fiatalok helyben tartása. Ennek megvalósításához nélkülözhetetlenek az itt dolgozó vállalkozók, iparos emberek, munkájukat ezért köszönet illeti – hangsúlyozta dr. Rákóczi Attila az iparkamara küldöttgyűlésének nyitányán, a Békés Megyei Kormányhivatal nagytermében. A rendezvényen Békés megyei vállalkozók részesültek a kamara által alapított kitüntetésekben.
Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a kormányhivatal épülete ad otthont a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésének – köszöntötte a rendezvényen megjelenteket a kormányhivatal főigazgatója. Az iparkamarával kötött együttműködési megállapodásunknak köszönhetően számos fontos közös rendezvényen vagyunk már túl, és munkánk kimutatható eredményeit szem előtt tartva, a továbbiakban is partnerségben gondolkodunk – emelte ki dr. Rákóczi Attila.
Örömét fejezte ki az együttműködéssel kapcsolatban az iparkamara elnöke is, dr. Orosz Tivadar, aki a magyar kormány és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közötti megállapodás helyi formájaként tekint a kormányhivatallal közösen, a vállalkozói környezet erősítéséért végzett munkára.
Az idei évben kitüntetett Békés megyei vállalkozóknak, a küldöttgyűlés napirendi pontjait megelőzően, közösen adta át az iparkamara elnöke és a kormányhivatal főigazgatója a kamara elnöksége által alapított díjakat.
A 2018-as év megyei kamarai vállalkozója elismerést Bődi János, a szarvasi Integrál Építő Zrt. alapító tulajdonosa, az év megyei ipari vállalkozása díjat a gyulai Royal Nyomda Kft. képviseletében Balog Miklós ügyvezető igazgató, az év megyei szolgáltatója elismerést Vincze Jánosné egyéni vállalkozó, a Kisvendéglő a Hargitához étterem tulajdonosa, az év megyei kézműves vállalkozója díjat pedig Győri Árpád egyéni vállalkozó, bádogos mester vehette át. Több éves kamarai munkájának elismeréseként a dr. Gyalog Sándor Emlékdíjban Szabó Géza, a kamara ipari tagozatának alelnöke részesült.
A küldöttgyűlés napirendi pontjai között szó esett az iparkamara tavalyi évben végzett tevékenységéről és gazdálkodásáról, valamint megvitatták az elkövetkező időszakra vonatkozó programtervet is.Ügyintézés