Átadták Az év sportolója – Az év embere díjakat Békésben
2020. február 17. 18:00

A Békés Megyei Hírlap és a Békés Megyei Kormányhivatal közös szervezésében adták át Az év sportolója – Az év embere díjakat a Csabagyöngye Kulturális Központban. Fontos, hogy tudunk örülni egymás értékeinek, eredményeinek és a mai rendezvény legfőbb üzenete az, hogy Békés megyében is lehet alkotni, hatni, eredményeket elérni – hangsúlyozta a díjátadó gálán Takács Árpád.
A kormánymegbízott kifejtette: dicséretes, hogy a Békés Megyei Hírlap megtartotta, hagyománnyá tette a kimagasló sport és emberi teljesítmények elismerését. A sikeres emberek, a kiválóságok máshol és máskor világsztárok is lehetnének, de mi nem akarunk máshol élni, mert Békés megye az otthonunk, itt vagyunk itthon: itt akarunk érvényesülni és magyarul álmodni. Vidéki embernek lenni ugyanis nem földrajzi kérdés, hanem büszkeség és Békés megye nem periféria, hanem a nemzet közepe, ahol szorgalmas, dolgos, tisztességes, tehetséges emberek élnek – húzta alá Takács Árpád.A Mediaworks Hungary Zrt. közéleti napilapja a Békés Megyei Hírlap 43. alkalommal hirdetett győztest Az év sportolója és immár 13. alkalommal Az év embere kategóriákban.
A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. – idézte Ernest Hemingway gondolatait a díjátadó gálán Pocsaji Richárd, a Békés Megyei hírlap főszerkesztője, akinek kérésére a résztvevők egy perces néma főhajtással emlékeztek a közelmúltban elhunyt Hajtman János vívómesterre, Szabó Károlyra, a Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesület örökös tiszteletbeli elnökére, és Baukó Andrásra, a Békéscsaba 1912 Előre nyugalmazott masszőrjére.Idén az ismert sportszakemberek, közéleti személyiségek és sportújságírók szavazatai alapján Az év női sportolói kategóriában első helyen végzett Márton Anita súlylökő (Kopp Békéscsabai Atlétikai Club), második lett Mitykó Veronika súlyemelő (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület), a harmadik pedig Szél Anna birkózó (Orosházi Spartacus Birkózó Klub). Az év férfi sportolói kategóriában Véró Alex fekvenyomó (Orosházi Toldi SE) diadalmaskodott. Őt Kós Benedek kajakos (Szarvasi Kajak-kenu VSZC) és Hidvégi Nándor karatés (Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni Team) követte. Az év csapata a Békéscsabai RSE extraligás női röplabdacsapat lett. A csapatok mezőnyében második helyen az Orosházi FKSE-Linamar NB-I férfi kézilabdacsapata, harmadikon a Vésztői Marvel Team SE férfi fekvenyomó csapata végzett.
Megvédte a tavalyi elsőségét Az év edzője versenyben Eperjesi László (Kopp Békéscsabai Atlétikai Club), második Bökfi János (Békéscsabai Súlyemelő és Szabadidősport Egyesület), harmadik Nyerges Attila (Szarvasi Kajak-kenu VSZC) lett.
Az év Békés megyei leány utánpótláskorú versenyzője címet Kukely Anna kézilabdázó (EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE), Az év Békés megyei fiú utánpótláskorú versenyzője címet Keszthelyi Zsombor párbajtőröző (Alföld Vívó Akadémia) nyerte el. A Békés Megyei Hírlap különdíját Vizsnyai Dávid aszteliteniszező (Vandháti DSE) vehette át, a beol.hu közönségszavazás győztese Makra Noémi tornász (Torna Club Békéscsaba), Podani Milán szarvasi akrobatikus motoros és a Békéscsaba 1912 Előre SE csapata lett.
Az év embere-díj első helyezette Nagy Lászlóné Szöllősi Teréz (Kardoskút) lett. Második helyen az Aranypánt-díjjal is elismert Sztojka Edina diplomás ápoló, harmadikon dr. Fekete István tavaly nyugdíjba vonult csecsemő- és gyermekgyógyász, békéscsabai házi gyermekorvos végzett. Az év embere-díj negyedik helyezettje Raffay Györgyné arany- és gyémántdiplomás kamuti pedagógus, ötödik helyezettje Albertus László, a Mezőkovácsházi Városi Könyvtár vezetője lett.
Takács Árpád kormánymegbízott Az év embere kategória különdíjával ismerte el Komróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Harangozó Imre néprajzkutató, tanár kiemelkedő tevékenységét.Ügyintézés