A KISOSZ-szal is kezet fogott a kormányhivatal
2021. szeptember 02. 11:59

Tovább erősítette társadalomszervező tevékenységét a Békés Megyei Kormányhivatal. Takács Árpád kormánymegbízott kezdeményezésére, immáron zsinórban a tizenkilencedik partnerségi szerződését kötötte meg a megyében működő kamarákkal, érdekképviseleti szervekkel, felsőoktatási intézményekkel, szakmai és civil szervezetekkel. Ezúttal az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesülettel fogott kezet a kormányhivatal.
Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület több mint 110 éves múlttal rendelkező munkáltatói érdekvédelmi szervezet, tagja a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségének, a KISOSZ-nak. Elsősorban a kereskedelmi és vendéglátóipari mikro-, kis és középvállalkozásokat képviseli, amelyek jellemzően egyéni vállalkozás vagy családi jellegű társas vállalkozás formájában működnek.

 Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület évek óta szorosan együttműködik a kormányhivatal az álláskeresők képzésében. Az utóbbi években projektjeikkel több TÁMOP, GINOP, illetve Munkaerőpiaci Alapból finanszírozott pályázaton szerepeltek eredményesen, a szervezettel közösen már Erasmus+ partnerségi programot is megvalósítottunk – hangsúlyozta Takács Árpád. Az egyesület a megye gazdasági szereplőinek megerősítése, a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összehangolása, a foglalkoztatás szintjének további növelése céljából, valamint a meglévő munkahelyek megőrzése érdekében számos államilag elismert szakképesítést nyújtó képzést, továbbképzést, ismeretbővítő tanfolyamokat szervez – ismertette a kormánymegbízott.

Az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület az iskolarendszeren kívüli felnőttoktatásban több mint 25 éves gyakorlattal rendelkezik. Eddig 71 OKJ-s szakma esetében kértek és kaptak felnőttképzési engedélyt, melyek közül 39 szakmában önálló vizsgaszervezési jogosultsággal is rendelkeznek. Az egyesület ezen túlmenően ECDL vizsgaközpontként is működik. Több mint 60, új típusú képzésre is megszerezték a képzési jogosultságot.
Békés megyében a képzéseiket évente több mint 1500 személy veszi igénybe, jelentős hányaduk hátrányos helyzetű, álláskereső. Óraadó tanáraik száma meghaladja a kétszázat.
Az együttműködés fő célja a megye gazdasági szereplőinek további hathatós támogatása, ezáltal a foglalkoztatási és a demográfiai helyzet javítása, végső soron az élhető és népességmegtartó erővel rendelkező Békés megye megteremtése – tette hozzá Takács Árpád.
A partnerségi szerződést Dudás István, az ALFA KISOSZ Érdekvédő és Képző Egyesület elnöke és Takács Árpád kormánymegbízott látta el kézjegyével.Ügyintézés