A gyengénlátókkal is együttműködik a kormányhivatal
2019. május 21. 15:56

Úgy gondoljuk, hogy segíteni tudunk az egyesület tagságának, hiszen a Békés Megyei Kormányhivatal érzékeny a megye valamennyi lakosa, de kiváltképpen a fogyatékkal élők sorsa iránt – hangsúlyozta dr. Rákóczi Attila a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületével kötött együttműködési megállapodás aláírását megelőzően.
A Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója elmondta: társadalomszervező szerepkörében a hivatal már több partnerségi szerződést kötött a kamarákkal, szakmai és civil szervezetekkel egyaránt. Megtisztelő, hogy a fennállása 15 éves évfordulóját a közeljövőben ünneplő Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületével is aláírhatjuk az együttműködési megállapodást – tette hozzá dr. Rákóczi Attila.
A gazdasági és jogi környezet változása indokolta, hogy 15 évvel ezelőtt önálló, közhasznú egyesületté alakuljon a Békés megyei vakok és gyengénlátók érdekeit 1954 óta jogfolytonosan képviselő szervezet – tudatta Nagy Zsuzsanna. A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete elnöke elmondta, tagjaink érdekében fontos, hogy a különböző hatóságokkal együtt tudjunk működni. Ma már a hivatalok akadálymentesítettek, de ezen túlmenően is fontos a közszférában dolgozók, kormánytisztviselők érzékenyítése, hiszen tagjainknak – jelenleg 470 főnek – egy nyomtatvány kitöltése során is szükségük van személyi segítésre – közölte.
Az együttműködési megállapodást Nagy Zsuzsanna, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete elnöke, valamint dr. Rákóczi Attila főigazgató látta el kézjegyével.

 
Ügyintézés