Öt Békés megyei önkormányzat közfoglalkoztatási programját ismerte el a Belügyminisztérium
2018. november 06. 16:55

Öt Békés megyei önkormányzat közfoglalkoztatási programját ismerte el a Belügyminisztérium
Közfoglalkoztatási programja elismeréseképpen – a Békés Megyei Kormányhivatal felterjesztése alapján – megyénkből Békéscsaba, Kondoros, Körösladány, valamint Ecsegfalva és Méhkerék önkormányzata, egyenként 10 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztériumtól. A települések vezetői kedden Budapesten a Belügyminisztériumban Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkártól vehették át az elismerő okleveleket.
A Belügyminisztérium – a korábbi évekhez hasonlóan - idén is díjazta azon önkormányzatokat, amelyek közfoglalkoztatási programjaik megvalósítása során kiemelkedő szakmai munkát végeztek.
Az elismeréssel járó támogatást a kitüntetett önkormányzatok közfoglalkoztatási programjaik további fejlesztésére, a közfoglalkoztatáshoz szükséges eszközök, alapanyagok beszerzésére, valamint a programok működését segítő szolgáltatások finanszírozására fordítják.
Az elismerésben részesült önkormányzatok már a kezdetektől aktívan részt vesznek a közfoglalkoztatásban, évről évre mintaszerűen működtetik a közfoglalkoztatási programjaikat. A települések minőségi, jól átgondolt, komplex közfoglalkoztatási tevékenységet valósítanak meg, mellyel aktívan közreműködnek a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerőpiacra juttatásában. Több értékteremtő és helyi adottságokra épülő beruházás megvalósításában is jeleskedtek, így méltán érdemelték ki a Belügyminisztérium díjazását és további támogatását.
A START Plusz 2018. díjat ünnepélyes keretek között Ribárszki Péter Kondoros, Kardos Károly Körösladány, Kovács Mária Ecsegfalva, Tát Margit Méhkerék polgármestere, valamint Nagy Ferenc Békéscsaba alpolgármestere vehette át.Ügyintézés