A százezredik ügyfelet köszöntötték a gyomaendrődi kormányablakban
2020. február 07. 16:00

Hinelné Szilágyi Krisztina személyében a százezredik ügyfelet köszöntötték pénteken a Gyomaendrődi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán. Az integrált hatósági ügyfélszolgálati rendszer megvalósulása igazi sikertörténet a közigazgatásban – hangsúlyozta Takács Árpád.
A kormánymegbízott emlékeztetett: a gyomaendrődi kormányablak 2015. április 30-án az országban századikként, a megyében harmadikként nyitotta meg kapuit az ügyfelek előtt, és mára bebizonyosodott, valós társadalmi igényt szolgál az egyablakos ügyintézés. Hetente ugyanis több mint 450, évente 21-22 ezer ember tér be ügyet intézni a kormányablakba Gyomaendrődön. A Békés Megyei Kormányhivatal szemléletének középpontjában az ember áll, akinek az ügyét intézik, és aki az ügyeket intézi – mondta Takács Árpád, majd hozzátette: a megyében tavaly két újabb kormányablak létesült. Egy a mezőhegyesi Kantár épületben, az ország első integrált hatósági és agrárigazgatási központjában, a másik pedig a békéscsabai MÁV állomáson. A 16 kormányablak kiszolgálja a megye 360 ezer lakosát – tette hozzá a kormánymegbízott, aki méltatta a gyomaendrődi kormányablakban dolgozó kollégák munkáját is.
2010-ben, amikor a kormányzat a közigazgatás egyszerűsítéséről döntött, sokan kétkedtek ennek sikerében. Mára azonban bebizonyosodott, hogy a kormányablakok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Az ügyfelek elégedettsége alapvetően az ügyintézés minőségében rejlik – nyomatékosította Dankó Béla országgyűlési képviselő.
Toldi Balázs polgármester külön örömének adott hangot, hogy Hinelné Szilágyi Krisztina személyében éppen a Gyomaendrődi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársát köszönthetik a kormányablak százezredik ügyfeleként.
A százezredik ügyfélnek Takács Árpád kormánymegbízott Békés vármegye egykori főispánja, Beliczey Miklós visszaemlékezéseit tartalmazó könyvet és emléklapot adományozott, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Toldi Balázs polgármester virágcsokorral kedveskedett.
A férjével közösen két gyereket: a 7 éves Boglárkát és a 13 esztendős Attilát nevelő, esetmenedzserként dolgozó Hinelné Szilágyi Krisztina éppen családtámogatási ügyet intézett a kormányablakban.
Többször megfordultam már a kormányablak osztályon és teljesen pozitívak az ügyintézéssel, az itt dolgozókkal kapcsolatos tapasztalataim – mondta Hinelné Szilágyi Krisztina. Nagyon segítőkészek, igazi ügyfélközpontú személet jellemzi a munkatársakat – tette hozzá a százezredik ügyfél.Ügyintézés