Pályaorientációs Nap Békésen
2018. december 19. 13:32

Pályaorientációs Nap Békésen

A Békés Megyei Kormányhivatal közreműködésével tartottak Pályaorientációs Napot december közepén a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban.

A novemberi Pályaválasztási Vásár kapcsán meghirdetett videópályázaton – amelyen a megye középfokú oktatási intézményei mutatkozhattak be saját készítésű rövidfilmjeikkel – a békési iskola végzett második helyen, így nyereményük a kihelyezett Pályaorientációs Nap lett, mely a kormányhivatal munkatársainak közreműködésével valósult meg.

A Pályaorientációs Napon a 11-12. évfolyamos tanulók mellett a 9-10. osztályos diákok is segítséget kaptak a pályaválasztási döntésük meghozatalához.
A felsőbb éveseknek a jövőbeli, iskola befejezése utáni továbblépési lehetőségekről a megye felsőfokú és más középfokú oktatási intézményei, pályaválasztást elősegítő szervezetei, munkáltatói, valamint a kormányhivatal munkatársai nyújtottak tájékoztatást. A kormányhivatal a GINOP-5.2.1 Ifjúsági Garancia munkaerő-piaci programot is bemutatta, mely különböző támogatásokkal és szolgáltatásokkal segíti a 25 év alatti fiatalokat.

A 9-10. évfolyamos diákoknak a kormányhivatal munkatársai állítottak össze programot. A tanulóknak pályaorientációt segítő, számítógépes önismereti és érdeklődési kör kérdőívek kitöltésére nyílott lehetőségük, majd csoportfoglalkozáson az eredmények feldolgozására is alkalom adódott, ahol az érdeklődési területekről, illetve az azokhoz kapcsolódó pályakörökről, foglalkozásokról esett szó.Ügyintézés