Az ügyfélkapu szolgáltatásairól tájékoztatták a diákokat
2019. március 18. 07:59

A Békési Járási Hivatal munkatársai a Szegedi Kis István Református Gimnázium végzős tanulóinak rendhagyó osztályfőnöki óra keretében tartottak előadást a kormányablakban igénybe vehető szolgáltatásokról.

Dr. Bencsik Attila járási hivatalvezető-helyettes, illetve kormányablak szakügyintéző kollégái az előadás keretében szóltak az ügyfélkapu regisztrációról, annak fontosságáról, az elektronikus személyigazolvány újdonságairól, valamint a kormányablakban igényelhető egészségbiztosítási szolgáltatásokról.

Elsősorban személyesen, a kormányablakokban és a NAV ügyfélszolgálatain van lehetőség ügyfélkapu nyitására, de ez megoldható az új típusú, elektronikus tároló elemmel rendelkező személyazonosító igazolvány segítségével személyes megjelenés nélkül, interneten keresztül is. Érvényes személyazonosító okmány mellett működő e-mail címre is szükség van az ügyfélkapu létrehozásához, az ügyfélkapu létrehozása, használata teljesen ingyenes – hangzott el az előadáson.

Az is kiderült, hogy aktív ügyfélkapu birtokában az ügyfelek akár az okostelefonuk segítségével foglalhatnak időpontot a kormányablakokba.Ügyintézés