Magyarország bemutatja az új Orbán – kormányt 11 Minisztériummal

A Magyar Közlöny közzétette a vadonatúj szövetségi kormány felépítéséről szóló rendeletet, amelyet Novák Katalin államfő, valamint az Országgyűlés elnöke, az L. A. sz. Erről a TASR budapesti riportere számolt be a hírszerver nyilvántartása alapján Mfor.hu amely szerint a kabinet tagjai, amely 11 minisztériumok, minden bizonnyal megteszi a fogadalmat a parlamentben kedden a nap közepén. Orbán Viktor miniszterelnök 5. Szövetségi kormánya magában foglalja a mezőgazdasági, Belügyi, építési és építési, valamint a fejlesztési, védelmi, Igazságügyi, kulturális, valamint technológiai, külkereskedelmi és nemzetközi rendezvényeket, az államfői hivatal munkahelyét, a szövetségi kormányzati hivatalt, a pénzügyminisztériumot és a modern technológiai Minisztériumot, valamint az ipart.Magyarország bemutatja az új Orbán - kormányt 11 Minisztériummal

Csata és háztartás Magyarországon

Magyarország új államfője, Orbán Viktor egy héttel ezelőtt megismételte szavait a parlamentben, miután újraválasztották államfőnek a törvényhozásban, azt állítva, hogy a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk évtizede jön. „Az egyik legfontosabb feladat az, hogy Magyarországot ne vonják be abba a csatába, amelyet megvédünk a családokat károsító gazdasági lépések elősegítésével szemben” – fogalmazott. Bod Péter, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi elnöke, közgazdász, jobboldali politikus és egyetemi oktató szerint a magyar gazdasági környezet kezelése soha nem volt olyan sok területre szétválasztva, mint a közelgő Orbán-kormányban.

A múlt héten közzétett diskurzusban Mfor.hu az új szekrény kapcsán az MNB korábbi Prof. megjegyezte továbbá, hogy számos metszéspont van a divíziók között. A kérdés, állította, az, hogy egy vadonatúj kormányzati struktúra töredezett feladatokkal minden bizonnyal szolgálja-e a szövetségi kormány hatékonyságát. Az viszont biztos, hogy Varga Juditot az igazságügyi minisztérium élén tartani, és Szijjártó P.-t a külügyminisztériumot megelőzve minden bizonnyal feszültséget fog okozni Magyarország és a Nyugat között is.

Az Európai Bizottság szerint az Európai Bizottság azt állítja, hogy Magyarország nem küldött elég megoldást a jogalkotási problémákra. Az IT internetre vonatkozó nyilvántartások hungarytoday.hu a kifizetések szóvivője, Arianna Podesta azt állította, hogy az Európai Unió végrehajtó szerve azonosítja azokat az intézkedéseket, amelyeket Magyarország eddig tett az Európai kompenzáció jogi kérdéseinek kezelésére, azonban a magyar szövetségi kormány által javasolt korrekciós intézkedések közül többet nem tart megfelelőnek. Magyarországnak most egy hónapja van arra, hogy további rehabilitációs intézkedéseket küldjön, az Európai kompenzáció pedig arra készül, hogy megbeszéléseket folytasson Magyarországgal a nemzet által javasolt kezdeményezések relevanciájáról.

Magyarország újra bevezeti a kötelező arckezeléseket, felszólítva az embereket, hogy viseljék otthonukban

Magyarországon pénteken este tizenkét órától minden bizonnyal ismét kötelező lesz az arcmaszk viselése a burkolt területeken. A Hungary Today honlapja szerint a szakemberek már nagyon régóta kérik a kormányt, hogy állítsa vissza ezt az intézkedést. Sokkal több a témáról: koronavírus. 2 héttel ezelőtt Orbán Viktor kormánya bemutatta a szükséges felső légúti rendszer átfedését a tömegközlekedésben. Maszkok mozikban vagy múzeumokban. A magyar kormány legújabb döntése szerint az embereknek maszkokat kell használniuk üzletekben, bevásárlóközpontokban, kulturális rendezvényeken, mozikban, múzeumokban, gyűjteményekben, valamint más kulturális intézményekben, munkahelyeken és üzenetirodákban. Emellett kötelezőek a beltéri alkalmakkor dolgozók számára, egészségklubok, uszodák, egészségügyi gyógyfürdők, valamint vendéglátó-ipari létesítmények. A kivétel hat év alatti gyermekeket, pszichoszociális problémákkal küzdő embereket, valamint autizmus spektrumú állapotú személyeket érint.

Magyarország újra bevezeti a kötelező arckezeléseket, felszólítva az embereket, hogy viseljék otthonukban

Ezrek fertőződtek meg

Magyarország 135 COVID-19 halálesetről számolt be 24 órában, valamint 11,289 vadonatúj koronavírus-esetről-számolt be egy kormányzati oldal pénteken. koronavirus.gov.hu. az aktív fertőzések száma valójában 128 124-re nőtt, az egészségügyi központok 6122 covid-19-es klienssel foglalkoztak, közülük 613-nak légzőrendszeri segítségre van szüksége. Tekintettel arra, hogy az epizód, Magyarország valójában 998,488 XNUMX validált koronavírus-esetet, valamint 32,780 XNUMX kapcsolódó halálesetet regisztrált.

Orbán-kormány csatázik az Alkotmánybírósággal

A magyar szövetségi kormány hétfőn olyan alkotmánymódosítási tervezetet nyújtott be a parlamentnek, amely korlátozná az Alkotmánybíróság hatáskörét. Már nem lesz képes figyelembe venni a korábban kiadott bírósági határozatokat 1. 2012 januárjában hatályba lépett az új alkotmány. Az Alkotmánybíróság, mint a legnagyobb bírói körülmények, szintén nem lesz képes elemezni az új alkotmánymódosítások tartalmát. Csak az ő hatalma, hogy kiválassza érvényességüket. Orbán Viktor miniszterelnök szövetségi kormánya egy hónappal azután folytatja a kampányt, hogy egy bíróság alkotmányellenesnek ítélte a kabinet által kidolgozott politikai választási törvényt. Az alkotmánymódosításról szóló törvényjavaslat és szavazás hétfőn kezdődött. A kétharmados alkotmányos többséggel novemberben elfogadott, elutasított kiválasztási törvény kezelte a választók feliratkozásának kezelését, a polgárokkal legkésőbb 15 nappal a választások előtt. Az ellenzék szerint egy ilyen akció minimálisra csökkentené a forgalmat, ami minden bizonnyal növelné annak a lehetőségét, hogy Orbán Fidesz-győzelme megnyerje a 2014-es politikai választásokat. A rendelet emellett kötelezővé tette az egyes jelöltek számára, hogy legalább 500 aláírást gyűjtsenek a támogatáshoz, míg a kereskedelmi rádiók és tv-állomások megtiltották a politikai eseményekről készült felvételek közvetítését. Csak a közmédia használhatja.

A magyarországi főiskolai hallgató minden bizonnyal 1200 eurót fizet egy félévért

Több száz magyar egyetemi hallgató vonult fel hétfőn országszerte a városok útjaira, hogy megosszák ellenállásukat az engedélyezett egyetemi oktatási és tanulási reformmal szemben. Mintegy 800 fiatal vonult végig Budapest központjában, hogy elutasítsa azt a normát, amely a következő évtől bevezeti az oktatási és tanulási célú elszámolást, valamint a gyakornoki autóhitelek rendszerét. Ez a tanulók szerint kihagyja a szegényebbeket az oktatási folyamatból, és veszélyezteti a jövő generációit. Az egyetemi hatóságok elítélik Orbán Viktor kormányfő kormányát az iskolákkal való koordináció hiánya és a hatástanulmányok pontatlansága miatt. Más városok, mint például Debrecen, P-Dccs, Szeged és Sopron, jelentkeztek a budapesti boldogtalanságra, ahol a gyakornokok az iskolák és a szövetségi kormányzati épületek előtt helyezkedtek el. Egy félév egy magyar egyetemen körülbelül 1200 euróba kerül. A nemrég elfogadott rendelet egyebek mellett arról is szól, hogy a magyar egyetem elvégzése után több évvel is igénybe kell venni az állami támogatást, ha egy tanuló állami támogatásban kíván részesülni. A magyarországi főiskolai hallgató minden bizonnyal 1200 eurót fizet egy félévért

Orbán Viktor megvédi a magyar zsidókat

Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn elítélte egy szélsőjobboldali jobbikos képviselő felhívását, hogy állítson össze egy listát azokról a zsidókról, akik „méltatlanok” hazájukhoz. Ugyanakkor megígérte, hogy megvédi az összes polgárt bármilyen megkülönböztetéstől. Orbán Viktor a múlt héten a Gázai erőszakról folytatott vita során azt mondta, hogy „helyénvaló” lenne összeállítani egy listát azokról a zsidó származású emberekről, akik nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek, különösen kormányzati pozíciókban. Ezek a szavak, amelyekért később bocsánatot kért, nemzetközi felháborodást váltottak ki. Orbán, hogy elhatárolódjon ezektől a kijelentésektől, kijelentette, hogy a mai Magyarországon nincs helye gy. „A múlt heti parlamenti nyilatkozatok méltatlanok Magyarországhoz. A kormány nevében elutasítom ezt a felhívást, és szeretném, ha tudnák, hogy amíg én itt állok, Magyarországon senkit nem lehet diszkriminálni hite, hite vagy származása miatt” – mondta. Hozzátette, hogy ő és az ország többi része meg fogja védeni a zsidó népet. A Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök vezette balközép Demokratikus Koalíció (DK) pártja hétfőn közölte, hogy be akarja tiltani a zsidóellenes és rasszista beszédeket a Parlamentben, és az ügyészségen keresztül megpróbálja felszámolni az ultranacionalista mozgalmat a jobb Magyarországért (Jobbik). Több ezer magyar tüntetett Budapesten a hétvégén a Gy.D. A. Ellen.

Szólj hozzá!