Ügyfélfogadási időn kívül intézhették az ügyfélkapu regisztrációt a végzős diákok
2019. január 29. 13:00

A Péter András Gimnázium és Kollégium végzős tanulói részére az ügyfélfogadási időn kívül biztosította az ügyfélkapu regisztráció lebonyolítását a Szeghalmi Járási Hivatal a napokban.
A járási hivatal kormányablak osztálya vezetőjével folytatott megbeszélés alapján az oktatási intézmény igazgatója tájékoztatta a sárréti alma mater diákjait az ügyfélfogadási időn kívüli ügyintézés lehetőségéről, s a végzős tanulók, tekintettel arra, hogy mindenképpen szükségük van az elektronikus felvételi eljárás lebonyolításához ügyfélkapu létesítésére, éltek is a biztosított lehetőséggel. Így nem kellett ügyfélfogadási – vagy éppen iskolai - időben sorban állniuk és az ügyfélkapu segítségével a felsőoktatási jelentkezést online módon bonyolíthatják le a https://www.felvi.hu/ oldalon keresztül.

Az ügyfélkapu nyitáshoz a diákoknak személyazonosításra alkalmas érvényes okmánnyal (személyazonosító igazolvány, kártya formátumú vezetői engedély, útlevél) és e-mail címmel kellett rendelkezniük. A 14-18 év közötti korlátozottan cselekvőképes személyek az ügyfélkapun keresztül biztosított szolgáltatások szűkített körét használhatják, mint például: felvételi jelentkezés, időpontfoglalás, egyes TAJ szolgáltatások.