Tréningeztek a Szeghalmi Járási Hivatal dolgozói
2015. június 03. 11:11

Tréningeztek a Szeghalmi Járási Hivatal dolgozói
Az „Önkormányzati kapacitásépítés norvég-magyar együttműködéssel” című projekt keretében május 19-20-án került megrendezésre „A Vésztő Polgármesteri Hivatal, valamint a Szeghalmi Járási Hivatal közötti együttműködést segítő tréning.”

A képzésnek a Vésztői Közös Önkormányzati Hivatal díszterme adott otthont. A tréning rövid bemutatkozással kezdődött. A jelenlévők többsége már munkakapcsolatban állt egymással, de minden résztvevő kötött új ismeretségeket is. A bemutatkozást követően a tréning során alkalmazott szabályokat, az időgazdálkodás kereteit rögzítették a közreműködők.


Az információkezelési gyakorlaton megtapasztalták a résztvevők, hogy mennyire lényeges az információk egymás közötti átadása annak érdekében, hogy azok időveszteség nélkül érkezzenek el a megfelelő helyre. Az együttműködési paktum tartalmához ajelenlévők javaslatait feldolgozva rögzítésre került, hogy ügyintézői szinten jó az együttműködés, szervezeti szinten azonban szükségesek még változtatások. Az együttmunkálkodásban fontos szerep az ügysegédé, ő az aki hetente mozog a járási hivatal és az önkormányzatok között.

A képzés során felszínre kerültek a hivatalok közötti együttműködésben még megoldásra váró problémák, de mindenképpen példaértékű, hogy a két hivatal munkatársai együttgondolkodtak a problémák mielőbbi megoldás érdekében.

A tréning zárásaként tartott értékelésben a résztvevők mindegyike arról számolt be, hogy a képzésen szerzett tapasztalatok, a szituációs gyakorlatok, a közös gondolkodás során felmerült javaslatok, észrevételek javítani fogják az egymás közötti és az ügyfelekkel történő kommunikációt.

Köszönjük Gyurkó Béla trénernek a jól előkészített tréninget!