Folytatódik az Otthon Melege Program
2017. április 18. 14:00

Folytatódik az Otthon Melege Program
Fűtéskorszerűsítés keretében magánszemélyek pályázhatnak lakóépületek és társasházi lakások fűtési rendszerei felújításának: gázkazánok, gázkonvektorok cseréjének támogatására.

A Szeghalmi Járási Hivatal Kormányablak Osztályát több ügyfél is felkereste abból a célból, hogy a programmal, illetve az Ügyfélkapu regisztrációval kapcsolatos részletekről tájékozódjon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lakosság részére energiahatékonyság növelését, a meglévő lakóingatlanokban lévő lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentését eredményező, fűtéskorszerűsítésre irányuló, költséghatékony beruházások támogatására vonatkozó pályázati kiírást tesz közzé. Ez a program lehetőséget nyújt a lakosság számára, hogy lakóépületek, illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek felújításával hozzájáruljanak az ország klímavédelmi céljaihoz, és csökkentsék energiafogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat. A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40%-a, de maximum 700.000 Ft. A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül lehet benyújtani, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával 2017. június 6. reggel 8:00 órától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Fontos kihangsúlyozni, hogy Ügyfélkapus regisztráció szükséges a pályázat benyújtásához, ezért aki még nem rendelkezik Ügyfélkapuval, vagy lejárt a jelszava, keresse fel bármelyik Okmányirodát, vagy Kormányablakot. Személyazonosításra alkalmas igazolvány, és „élő, használatban lévő” e-mail cím szükséges az Ügyfélkapu nyitáshoz, a regisztráció ingyenes. Aki új típusú személyazonosító igazolvánnyal rendelkezik, az otthonról is regisztrálhat.