Elindult a közfoglalkoztatás a Szeghalmi járásban
2019. április 04. 08:00

A Szeghalmi járás településein idén 738 személy jut munkához a Startmunka Mintaprogram keretében. A program megvalósításához a Belügyminisztérium 1 milliárd 170 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az önkormányzatoknak. A járásban idén a Startmunka Mintaprogramok, a hosszabb időtartamú és az országos közfoglalkoztatási programok keretében összesen 1190 álláskereső jut munkalehetőséghez.

Március elejétől – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is megkezdődtek a különböző közfoglalkoztatási programok a Szeghalmi járás mind a 7 településén.
A közfoglalkoztatások között egyaránt megtalálhatóak a legnagyobb létszámot érintő települési önkormányzatok Startmunka Mintaprogramjai, továbbá az országos közfoglalkoztatók (vízügyi igazgatóság, víztársulat, közútkezelő, MÁV, nemzeti park) programjai, valamint az egyéb szervezetek kisebb volumenű közfoglalkoztatásai.

A Startmunka Mintaprogramban a járás valamennyi települése részt vesz. A résztvevő önkormányzatok alapvetően mezőgazdasági programok, szociális programok és helyi sajátosságokra épülő értékteremtő tevékenységek megvalósítására pályáztak.