Egészségnapon tartott előadást a Szeghalmi Járási Hivatal
2018. október 09. 11:51

A közelmúltban „Bontsuk le a falat” címmel rendezett egészségnapot a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete Szeghalmon.

A Várhelyen megrendezett egész napos program első napirendjeként dr. Tölcsér Emese, a Szeghalmi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese tartott előadást a résztvevőknek az egyes ellátások igénylésének legfontosabb feltételeiről. Beszélt többek között a parkolási igazolvány igénylésről, a szociális ellátásokról (közgyógyellátás, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás), illetve a méltányosságból adható egyszeri segélyről. A hivatalvezető-helyettes a nyugdíjasok részére folyósítható egyszeri segélyről, a méltányossági alapon történő nyugdíjemelésről, a fogyatékossági támogatásról, a megváltozott munkaképességűek ellátásairól, valamint a kivételes rokkantsági ellátásról egyaránt szólt.
 

Ezt követően Végh Dóra kormányablak szakügyintéző tájékoztatta a megjelenteket az ügyintézés gyakorlati kérdéseiről, a tapasztalatokról, felhívta a figyelmet a gyakran előforduló hiányosságokra.

Az előadók a felmerülő kérdésekre is válaszoltak, és az érdeklődők részére formanyomtatványokat is biztosítottak.